Στην εκτεταμένη εξάπλωση των γκράφιτι στα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, στις πινακίδες και στις στάσεις των λεωφορείων στο κέντρο της Αθήνας, αναφέρεται σε δημοσίευμά του το ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, επισημαίνοντας πως αν και ισχύουν νόμοι για τον βανδαλισμό, σπανίως επιβάλλονταν.
«Κάποιες περιοχές της Αθήνας είναι τόσο καλυμμένες από γκράφιτι, μεγάλες ζωγραφιές με έντονα χρώματα, που παραμένουν απείραχτα εδώ και χρόνια και οι νόμιμοι ιδιοκτήτες έχουν παραιτηθεί από τον καθαρισμό», αναφέρει μεταξύ άλλων και τονίζει την αδιαφορία των αρχών: «Οι δήμοι συχνά δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν το θέμα, αλλά τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Οι νόμοι κατά των βανδαλισμών σπάνια εφαρμόζονται και η αστυνομία δεν έχει προτεραιότητα το κυνήγι των γκραφιτάδων».
Σύμφωνα με το Associated Press,η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα από το 2010 και μετά, πολλά μαγαζιά έκλεισαν και πολλοί τοίχοι έγιναν «καμβάς» για γκραφιτάδες, χωρίς ποτέ ξανά να καθαριστούν» και καταλήγει πως τα περισσότερα γκράφιτι δεν έχουν καλλιτεχνική αξία και περιλαμβάνουν πολιτικά και αθλητικά συνθήματα που παραμένουν και πολλές φορές το ένα γκράφιτι καλύπτει το άλλο.