Η Μάντσεστερ Σίτι είχε 551 εκατομμύρια ευρώ έσοδα, ενώ έδωσε 404 εκατομμύρια σε μισθούς για την σεζόν 2019-20, δηλαδή κάτι παραπάνω από το 70%. Παρά την αισιοδοξία που επικρατεί στο εσωτερικό του κλαμπ πως στον επόμενο ισολογισμό, για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, θα παρουσιάσει ξανά κέρδη, η ποδοσφαιρική βιομηχανία παρατηρεί πολύ στενά τις εξελίξεις θεωρώντας πως οι «πολίτες» βαδίζουν στο μονοπάτι που περπάτησαν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα. Παράγοντες των άλλων ομάδων δεν αποκλείουν πως στο άμεσο μέλλον, η Σίτι ίσως αναγκαστεί να πουλήσει κάποιον από τους αστέρες της.
Η «βασίλισσα» και οι «μπλαουγκράνα» λόγω των πολλών και συνεχόμενων επιτυχιών τους, έφτασαν να δίνουν πολλά χρήματα σε μισθούς παικτών. Η Μπάρτσα βρισκόταν κάθε χρόνο στο 70%, εδώ και περίπου μια 5ετια. Τώρα, αυτό την... κυνηγάει, όπως και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι μεν «χάρισαν» παίκτες για να μειώσουν τη μισθολογική μάζα του ρόστερ τους και άρχισαν να μεταθέτουν τις πληρωμές για επόμενα χρόνια. Οι δε, σταμάτησαν τις μεταγραφές, το μέλλον του Σέρχιο Ράμος και του Λούκα Μόντριτς βρίσκεται στον... αέρα μια και τα συμβόλαιά τους λήγουν και προσπαθούν να μειώσουν τους μισθούς των παικτών κατά 10% για δεύτερη φορά σ' έναν χρόνο. Η πολιτική των μεγάλων συμβολαίων τις έβαλε στο στόχαστρο πολλών παραγόντων και τελευταία του Κρίστιαν Σάιφερτ, προέδρου της γερμανικής λίγκας, ο οποίος αμφισβητεί το αν κάνουν καλό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Τα 404 εκατομμύρια ευρώ είναι κατά 11% περισσότερα από το προηγούμενο ρεκόρ για μισθούς στην Premier League, που ήταν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην Σίτι, ωστόσο, λένε πως δεν θα γίνουν σαν τις δύο μεγάλες της Ισπανίας, αν και εξαιτίας των μειώσεων στη Μπαρτσελόνα, έχουν πλέον το δεύτερο μεγαλύτερο payroll στον κόσμο πίσω μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης, που βρίσκεται στα 473 εκατομμύρια. Υπάρχουν παράμετροι που υποστηρίζουν τα λεγόμενά τους και άλλοι που προκαλούν αμφιβολίες.
Τα έσοδα του κλαμπ, λόγω της πανδημίας, μειώθηκαν κατά 11% και δεν προστέθηκαν σ' αυτά τα 50 + 10 εκατομμύρια ευρώ της πώλησης του Λιρόι Σανέ στη Μπάγερν Μονάχου, ενώ στους μισθούς της σεζόν 2019-20 υπολογίστηκαν οι αποδοχές του που μεικτά ήταν περίπου 12 εκατομμύρια. Ωστόσο, η προηγούμενη περίοδος ήταν μια όπου η Σίτι πρακτικά δεν έδωσε μπόνους σε παίκτες αφού πήρε μόνο έναν τίτλο, το League Cup, και αποκλείστηκε στους «8» του Champions League. Παρά τη χθεσινή ήττα της με 2-1 από τη Λιντς, έχει το ένα χέρι στην κούπα της Premier League, θα διεκδικήσει το League Cup στις 25 Απριλίου κόντρα στην Τότεναμ, βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου και συμμετέχει στα προημιτελικά του Champions League. Με έναν ή παραπάνω τίτλους, τα έξοδα σε μισθούς μπορούν να εκτοξευθούν.
Η ποδοσφαιρική βιομηχανία, πάλι, συγκρίνει τί έκανε η Σίτι με τις υπόλοιπες «μεγάλες» ομάδες της Premier League. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μείωσε τους μισθούς της κατά 55,6 εκατομμύρια ευρώ στα 327 εκατομμύρια. Η Τσέλσι έδωσε 325,8 εκατομμύρια και η Αρσεναλ 259 εκατομμύρια. Η Τότεναμ πλήρωσε 208,4 εκατομμύρια. Ως τώρα, μόνο η Λίβερπουλ δεν έχει δημοσιεύσει τα δικά της στοιχεία, αλλά οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως θα βρίσκεται στη 2η θέση της λίστας εξαιτίας των πριμ για την κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος.
Πολλές από αυτές, όμως, συμφώνησαν μειώσεις με τους παίκτες τους ή και το προσωπικό τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έβαλαν τους εργαζομένους τους σε αναστολή. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν ακολούθησε αυτή την τακτική και σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ έπαιξε ρόλο η πίεση που άσκησε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στις διαπραγματεύσεις για την επέκταση του συμβολαίου του που ανανεώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Καταλανός έβαλε ως όρο να πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι. Η διοίκηση της Σίτι τον αποδέχθηκε.