της Μαρίας Χούκλη
Εκεί, στο υπουργείο Εργασίας φαίνεται το έχουν απωθημένο.
Με τα ρούχα εννοώ. Πρώτα ο Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε για διαδηλώσεις από τις «γραβάτες και τα μαντηλάκια». Τώρα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κατέφυγε σ'' ένα γυναικείο αξεσουάρ, το «καλσόν», για να λοιδορήσει όσους προτίθενται να πάρουν μέρος στο αυριανό συλλαλητήριο της πρωτοβουλίας «Παραιτηθείτε».
Αλλά και εκτός υπουργείου, προκύπτει ζήτημα πρόσληψης της πραγματικότητας και της ταξικής πάλης βάσει ενδυματολογικών στερεοτύπων. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προέτρεψε τον Άδωνη Γεωργιάδη να φορέσει στη συγκέντρωση αθλητικά παπούτσια και όχι τα αστικά (;) loafers για να μην κουραστεί.
Μήπως είχε δίκιο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου που έκανε λόγο για «πικραμένους μόδιστρους»;
Άραγε ο νέος διχασμός του ΄Έθνους θα έχει να κάνει με την εμφάνιση; Πρέπει να αποφασίσουν, όμως, οι της κυβέρνησης με τι μοιάζει ο ταξικός εχθρός : με «άκαπνο» διαδηλωτή που προσέχει την εμφάνισή του; ή με σκυλί που ουρλιάζει, όπως δήλωσε ο κύριος Πολάκης;
Ο,τι βολεύει, θα μου πείτε, αρκεί να συντηρείται ο διαχωρισμός «Εμείς και οι Άλλοι». Τραγική ειρωνεία. Το πρωθυπουργικό tweet για τα φρικτά γεγονότα στο Ορλάντο διακήρυξε την σθεναρή αντίσταση στο μίσος.
Την ημέρα, λοιπόν, που ο πλανήτης έστεκε μουδιασμένος από τη σφαγή των ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σ΄ένα ελληνικό χωριό έκλειναν δυο σπίτια από αδιανόητο έγκλημα με θύμα και δράστη δυο 14χρονους, οι απεργίες στα λιμάνια έπαιρναν παράταση, εξαγγέλλονταν κινητοποιήσεις στις αερομεταφορές και το χρηματιστήριο αρνιόταν να συμμεριστεί την αισιοδοξία της συμπολίτευσης για το «νέο οικονομικό τοπίο», μια τέτοια μέρα, στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές της σκόρπιζαν απλόχερα ανοίκειους χαρακτηρισμούς, σεξιστικά υπονοούμενα και κουτσαβακισμούς ντελικανήδων για να πείσουν ότι τα ράσα κάνουν τον παπά.
Ότι τα δικά τους και με χίλια μνημόνια θα είναι πάντοτε αμπέχονα και των απέναντι βασιλικές πορφύρες.
Ο Μάρξ, αν ζούσε, θα έκαιγε το Κεφάλαιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας και απόγνωσης.