Διεθνές συνέδριο όπου θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την εκπυρήνιση προστάτη σε περιστατικά Καλοήθους Υπερπλασίας διοργανώνει στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ουρολογική ομάδα U4U.
Στο συνέδριο, που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει την ιατρική κοινότητα γύρω από την πλέον προηγμένη και σύγχρονη τεχνική HoLEP (Holmium Laser), η οποία απαιτεί υψηλή εξειδίκευση, θα συμμετάσχουν κορυφαίοι χειρουργοί-ουρολόγοι από το εξωτερικό με μεγάλη εμπειρία στην εφαρμογή της.
Μία ημέρα μετά, στις 25 Σεπτεμβρίου, ο διεθνούς φήμης χειρουργός-ουρολόγος, Dr Fernando Gómez Sancha, θα πραγματοποιήσει masterclass στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης σχετικά με την τεχνική HoLEP, στην οποία θεωρείται αυθεντία. Ο Ισπανός χειρουργός-ουρολόγος, που συνεργάζεται εδώ και λίγο καιρό με την U4U, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 10.000 επεμβάσεις HoLEP κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα ιατρικής του πορείας, ενώ έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες ουρολόγους ανά τον κόσμο στην εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου.
H μέθοδος HoLEP, ή αλλιώς διουρηθρική προστατεκτομή με τη χρήση laser, έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια τα δεδομένα στη θεραπεία της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική που πετυχαίνει όλα τα αποτελέσματα του ανοιχτού χειρουργείου χωρίς τομές, προσφέροντας ασφάλεια και ταχύτερη ανάρρωση.
Ειδικότερα, με το HoLEP γίνεται εκπυρήνιση του αδενώματος, το οποίο προωθείται στην κύστη και αφαιρείται στη συνέχεια με ειδικό εργαλείο. Η εν λόγω τεχνική ενδείκνυται και για πολύ μεγάλα αδενώματα που υπερβαίνουν τα 150 γρ. Τα οφέλη της είναι σημαντικά για τον ασθενή, καθώς μειώνει την πιθανότητα αιμορραγιών, περιορίζει τον χειρουργικό χρόνο, επιτρέπει την αφαίρεση του καθετήρα στο πρώτο 24ωρο, ενώ η ανάρρωση και επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι πολύ ταχύτερες.
Η Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως η συχνουρία, η νυκτουρία, η επιτακτική ούρηση και η ακράτεια από έπειξη, η μείωση της ροής των ούρων, η δυσκολία στην έναρξη της ούρησης, η αίσθηση ατελούς κένωσης, η διακοπτόμενη ούρηση και η πλήρης αδυναμία ούρησης. Τα προβλήματα που δημιουργεί η πάθηση αυτή περιορίζουν κοινωνικά και επαγγελματικά τον ασθενή, επηρεάζουν τον ύπνο του, αλλά και τη σεξουαλική του ζωή.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο πατήστε εδώ.