Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή της Thrivest Holdings στην ΑΜΚ της Attica Bank έλαβε η τράπεζα, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του Liberal. Oι κ.κ. Μπάκος, Καϋμενάκης και Εξάρχου θέλουν να δώσουν λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Attica Bank σχετικά με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και την αλλαγή σελίδας που επιχειρείται. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (εφεξής η «Τράπεζα»), σε συνέχεια των ανακοινώσεων της που αφορούν την εγκριθείσα και υπό υλοποίηση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της, γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό ότι έλαβε σήμερα
από την εταιρεία Thrinvest Holdings Ltd επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή της τελευταίας σε αυτή. Η Διοίκηση της Τράπεζας αξιολογεί την επιστολή και το περιεχόμενο της.
Η Τράπεζα θα ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη». Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι ύψους 473 εκατ.ευρώ και τα 300 εκατ. ευρώ εξ'αυτών θα αξιοποιηθούν προς τη λογιστικοποίηση των ζημιών 300 εκατ. ευρώ από τιτλοποίηση κόκκινων δανείων. Η ΑΜΚ έχει ήδη εγκριθεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων και ως εξωτερικοί σύμβουλοι έχουν αναλάβει οι UBS και Euroxx.
Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα τηρήσει το Ellington, αν δηλαδή θα συμμετάσχει ή όχι στην ΑΜΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του ΤΜΕΔΕ και του αμερικανικού fund ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση η Thrivest εκδήλωσε το ενδιαφέρον να συμμετάσχει στην ΑΜΚ (με το ποσό να μην έχει αποφασιστεί) και η επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος δείχνει την πρόθεση των μετόχων της Thrivest Holdings να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τραπεζικού συστήματος και να αποτελέσουν καταλύτη στο «story» ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Υπενθυμίζεται πως η Thrivest είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Παγκρήτιας Τράπεζας και η είσοδος των τριών επενδυτών στο μετοχικό της κεφάλαιο εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό επενδυτικό πλάνο τους, με κύριο άξονα την Ελλάδα, που εστιάζει σε τομείς με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης όπως ο κλάδος των υποδομών, των ΑΠΕ, του Real Estate, του τουρισμού, της διαχείρισης απορριμμάτων, κ.ά. Σε αυτό το πλαίσιο ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος μέσω της τεχνολογικών εξελίξεων μπαίνει δυναμικά στην ψηφιακή εποχή, ανακάμπτει σταθερά και καθίσταται ικανότερος να διαδραματίσει τον κρίσιμο ρόλο του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.