Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 το μεσημέρι στις 13:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης του γνωστού ζωγράφου-αγιογράφου και ακαδημαϊκού Γιώργου Κόρδη με τίτλο «ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΣΙΓΑΣΤΟ ΠΑΘΟΣ» με την οποία ξεκινά η νέα σεζόν στον Χώρο Τέχνης “δ” (Χατζηαργύρη 4 – Ιάσονος, Βόλος).
Στην έκθεση ο καταξιωμένος καλλιτέχνης θα παρουσιάσει έργα που έχουν δημιουργηθεί με παραδοσιακά υλικά, αλλά και με την συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα θα εκθέσει ψηφιακά χαρακτικά και εργα μικτής τεχνικής ( Ψηφακή ζωγραφική , εγκαυστική και ακρυλικά χρώματα). Τα ψηφιακά αυτά εργα τυπώνονται με την τεχνική Giclee σε μικρό τιράζ ( 7 ή 9 αντίτυπα). Στα μεγάλα μουσεία όλου του κόσμου τα έργα Giclee λογίζονται πλέον ως αυθεντικά χαρακτικά.
Ο Γιώργος Κόρδης γεννήθηκε στη Μακρυρράχη Φθιώτιδας το 1956. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών [1975-1979] ενώ παράλληλα έκανε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής και βυζαντινής εικονογραφίας. Σπούδασε ζωγραφική και μεσαιωνικές τεχνικές στην Σχολή Καλών τεχνών του Μουσείου της Βοστώνης . Μελέτησε συστηματικά την ιστορία και την αισθητική της βυζαντινής ζωγραφικής και από το 2003 έως το Μάρτιο του 2013 διατέλεσε επίκουρος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (εικονογραφία: θεωρία και πράξη ).
Ο Γιώργος Κόρδης είναι ένα ανήσυχο πνεύμα που συνεχώς πειραματίζεται με διάφορα μέσα, υλικά και τεχνικές. Έχει σημαντική εικαστική πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: Αμερική, Ρωσία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Λίβανο, Ιταλία , Αυστραλία και αλλού.
Πρόσφατα λόγω των συνεχών μετακινήσεών του. αντί για πινέλο κρατάει ακίδα ενώ αντί γιά καμβά χρησιμοποιεί την επιφάνεια του tablet.
Η τεχνοτροπία των έργων του συνδυάζει την ελληνική βυζαντινή παράδοση με τον μοντερνισμό και σύγχρονες εικαστικές τάσεις. Πρωταγωνιστές του, ήρωες της ανθρώπινης καθημερινότητας, με τους έρωτές τους, την μοναξιά τους, τις μνήμες και τις αγωνίες τους, ενω συχνά εμπνέεται αποι την Ελληνική μυθολογία και την ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία.
Με το σημαντικό έργο του Γιώργου Κόρδη έχουν ασχοληθεί με πολλές αναφορές και εγκωμιαστικά σχόλια έλληνες και ξένοι ιστορικοί τέχνης.
Όσο για τις επιρροές που δέχτηκε αυτές υπήρξαν υπήρξαν πολλές: «Όταν ξεκινούσα ήταν σίγουρα ο Φώτης Κόντογλου, αγαπώ όμως πολύ τον Κωνσταντίνο Παρθένη, τον Νίκο Εγγονόπουλο, αλλά και τους χαράκτες Τάσσο και Βάσω Κατράκη» λέει ο ίδιος, ο οποίος, αν και επίκουρος καθηγητής στη Θεολογική Σχολή των Αθηνών, τον Μάρτιο του 2013 επέλεξε να παραιτηθεί από τη θέση του. Ο λόγος; Πολύ απλά ήθελε να ζωγραφίζει απερίσπαστος.
Διάρκεια: 22.10.2016- 26.11.2016.