Karl Heinz Jeron στο CTRL+τ του T.A.F. / the art foundation

Karl Heinz Jeron στο CTRL+τ του T.A.F. / the art foundation

To T.A.F. / the art foundation συνεχίζει το επιτυχυμένο πρόγραμμα δράσεων CTRL+τ με τον Karl Heinz Jeron και το πρότζεκτ 'Coelacanth'.

Το πρόγραμμα CTRL+τ αποτελεί μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην υποστήριξη ανερχόμενων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να αναπτύξουν την καλλιτεχνική πρακτική τους διαμορφώνοντας ένα έργο σε εξέλιξη. Καθόλη τη διάρκεια του έτους και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαφορετικοί καλλιτέχνες καταλαμβάνουν τον εκθεσιακό χώρο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Τ.A.F. επεξεργαζόμενοι την ιδέα του CTRL+τ με απόλυτη ελευθερία όσον αφορά τη μεθοδολογία και τα εικαστικά μέσα.

Ο Γερμανός καλλιτέχνης Karl Heinz Jeron καταλαμβάνει την γκαλερί του T.A.F για 7 ημέρες και μαζί με το κοινό διαμορφώνουν το έργο Coelacanth (Κοιλακανθόμορφα). Γλυπτά με μορφή ψαριού από χαρτόνι και με ηλεκτρομαγνητικούς αισθητήρες δημιουργούν ένα ηχοτοπίο που μοιάζει με ενυδρείο.

To Coelacanth είναι ένα έργο για το στοχασμό και την αντίληψη, για τον ανταγωνισμό που υπάρχει μεταξύ δύο γλωσσών οι οποίες μεσολαβούν στην πολυπλοκότητα. Η μία είναι η γλώσσα της επιστήμης. Η άλλη είναι η γλώσσα της τέχνης που πρέπει να κατανοήσει την επιστήμη, αλλά δεν θέλει να γίνει επιστήμη. Η έννοια του τι είναι καλή επιστήμη ή πώς θα έπρεπε να είναι, οι εικόνες της επιστήμης και της ειδίκευσης είναι δύσκολες στο να κατανοηθούν, αλλά εξίσου σημαντικές. "Το πρότζεκτ ασχολείται με την κρυπτοζωλογία, την έρευνα της οποίας τόσο οι ανθρωπολόγοι όσο και οι ζωολόγοι δε λαμβάνουν σοβαρά υπόψη. Την θεωρούν αμφιλεγόμενη διότι, κατά τη γνώμη τους, δεν τηρούνται οι επιστημονικές μέθοδοι. Παρ'' όλα αυτά, η αυστηρά παραδοσιακή επιστημονική κοινότητα χρειάστηκε να κάνει κάποιες παραχωρήσεις για την κρυπτοζωολογία: για παράδειγμα, τα Κοιλακανθόμορφα θεωρήθηκαν αρχικά ως ένας τοπικός μύθος μέχρι την ανακάλυψή τους από την Marjorie Courtenay-Latimer το 1938".

Μέσα από εργαστήρια στα οποία θα λάβει μέρος το κοινό κατασκευάζοντας μικρούς ηλεκτρομαγνητικούς αισθητήρες και μαθαίνοντας τις τεχνικές δίπλωσης χαρτιού θα προκύψει μια έκθεση-εγκατάσταση στο χώρο.

Εργαστήρια:

Δευτέρα 20.11.2017 17.00 – 20.00

Τρίτη 21.11.2017 17.00 – 20.00

Τετάρτη 22.11.2017 17.00 - 20.00

Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση ή εμπειρία για τη συμμετοχή στο εργαστήριο, μόνονα έχετε πένσα και ηλεκτρικό κολλητήρι. Θα γίνει μια εισαγωγή στις βασικές γνώσεις ηλεκτρονικής και μια σύντομη παρουσίαση για κατασκευή χάρτινων γλυπτών. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε στείλτε mail στο [email protected]

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Karl Heinz Jeron γεννήθηκε στο Memmingen της Γερμανίας το 1962. Ζει και εργάζεται από το 1987 στο Βερολίνο. Η τέχνη του καταπιάνεται με την καθημερινή κουλτούρα, την πρόσληψη των μέσων και την επεξεργασία της πληροφορίας. Δημιουργεί μάλλον εμπειρίες παρά αντικείμενα. Το έργο του Jeron εκτείνεται από το ρομπότ Sim Gishel που τραγουδά και χορεύει, σε συνθέσεις για ηλεκτροφόρα σάπια λαχανικά και σε ακουστικές ξεναγήσεις σε αιολικά πάρκα. Πρόσφατες εκθέσεις, εκδηλώσεις και συνεργασίες έχουν λαβει χώρα σε: ZKM Karlsruhe, Ars Electronica Linz, Documenta X, ICA London, Walker Art Museum Minneapolis, Berlinischen Galerie Berlin και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του San Francisco.

Διάρκεια έκθεσης: 20-26 Νοεμβρίου 2017

Περισσότερες πληροφορίες: www.theartfoundation.gr