Την ώρα που οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται και πάλι υπό πίεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επιλέγει να επιτεθεί στον Γιάννη Στουρνάρα κατηγορώντας τον ότι όταν πρέπει δεν μιλά και όταν δεν πρέπει μιλά και πολιτικολογεί.
Εμφανιζόμενος να επιχειρεί να καθορίσει επί της ουσίας το πότε πρέπει και το πότε δεν πρέπει να μιλά ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «όταν ο κ. Στουρνάρας δεν πρέπει να μιλήσει, μιλάει και πολιτικολογεί, ήθελε να βάλει τη χώρα σε νέα μνημονιακά δεσμά και όταν πρέπει να μιλήσει, σιωπά. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει ο κ. Στουρνάρας να εξηγήσει με ποιο τρόπο σκοπεύει να επιλύσει», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Real Fm.
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι το ελληνικό Χρηματιστήριο έχει μια μεγάλη μεταβλητότητα επειδή είναι ρηχό και έτσι συναλλαγές με μικρά ποσά δημιουργούν έντονη αυξομείωση και του Γενικού Δείκτη αλλά και του Δείκτη των Τραπεζών. Μάλιστα κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι γα να ασκήσει κριτική και να επιβεβαιώσει τα καταστροφολογικά σενάρια ανακαλύπτουν το ΧΑΑ και τον τραπεζικό δείκτη και έτσι «κοιμόμαστε και ξυπνάμε με την αγωνία αυτή», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε, δε, ότι το ΧΑ είχε αυξομοιώσεις και θα έχει αυξομειώσεις αλλά το τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως θωρακισμένο και οι αυξομειώσεις αυτές δεν επηρεάζουν την κεφαλαιακή επάρκεια και τα θεμελιώδη μεγέθη των τραπεζών.
Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η περίπτωση της Ελλάδας δεν έχει σχέση με αυτή της Ιταλίας. «Νομίζω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σε ότι αφορά την Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, καθώς η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για τα επόμενα δύο χρόνια το λιγότερο, δεν έχει την ανάγκη και τη βιασύνη για έξοδο στις αγορές χρήματος, ούτως ή άλλως το ελληνικό ομόλογο κινούνται σε απολύτως βιώσιμα επίπεδα. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Τζανακόπουλος.
Στη συνέχεια τόνισε ότι η Αθήνα έχει υλοποιήσει αυτό που ήδη επιχειρεί η Ρώμη με ηπιότερη λιτότητα και μικρή αύξηση του ελλείμματος στην οικονομία της, αφού στο ελληνικό παράδειγμα ο προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση δαπανών και φοροελαφρύνσεις επιτυγχάνοντας όμως τους συμφωνημένους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Τέλος, εξέφρασε κια πάλι την αισιοδοξία του ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις από το στιγμή που το Eurogroup χαρακτήρισε δημοσιονομικό το μέτρο. «Από τη στιγμή που η χώρα μπορεί να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα με βάση τις δεσμεύσεις της χωρίς την εφαρμογή αυτού του μέτρου, σημαίνει ότι δεν είναι αναγκαία η περικοπή των συντάξεων», κατέληξε ο Δ. Τζανακόπουλος.