“Συζητήσαμε τις λεπτομέρειες ενός νόμου-τομή στην Δημόσια Διοίκηση της χώρας. Μια ριζοσπαστική-προοδευτική διοικητική μεταρρύθμιση που δεν τόλμησαν κυβερνήσεις που όμνυαν είτε στον δήθεν εκσυγχρονισμό, είτε στην δήθεν επανίδρυση του κράτους” δήλωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας “βάζουμε τέλος στο πελατειακό, κομματικό κράτος, δίνουμε ανάσα με εμπιστοσύνη στους δημόσιους λειτουργούς”.
Ενώ η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι εν εξελίξει, κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν ότι η πολιτική της κυβέρνησης στην Δημόσια Διοίκηση δεν συνιστά πολιτική προσλήψεων, αλλά αξιολόγησης.
Διευκρίνιζαν ότι στην βασική δομή του νομοσχεδίου υπάρχει μια δεξαμενή στελεχών, το Εθνικό Μητρώο το οποίο αποτελεί και τον πρώτο “πυλώνα” του νόμου, με την επιλογή προϊσταμένων και την αξιολόγηση να αποτελούν τους άλλους δύο.
Στις υπηρεσίες του “στενού” Δημοσίου Τομέα θα υπάρξουν καινούργια οργανογράμματα, από τα οποία θα προκύψει και η θέση του θεσμικού Γενικού Γραμματέα με πενταετή θητεία.
Τα ίδια στελέχη ανέφεραν ότι θα υπάρξει σύστημα αξιολόγησης με νέο νόμο.
Τέλος, για το νόμο αυτό, είπαν ότι θα έλθει άμεσα προς ψήφιση στην Βουλή, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι διατάξεις του θα έχουν μεταβατικότητα, καθώς απαιτείται χρόνος για την πλήρη εφαρμογή του.
Διαβάστε ακόμη:
- Καινοτόμες προτάσεις στο νομοσχέδιο για την Δημόσια Διοίκηση