Θ. Πλεύρης: Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσουν, τον καλύπτουν ή φοβούνται 

Θ. Πλεύρης: Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσουν, τον καλύπτουν ή φοβούνται 

Ευθεία μομφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δ. Παπαγγελόπουλου. Ο κ. Πλεύρης κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσουν την πρόταση, διότι σε διαφορετική περίπτωση ή φοβούνται ή τον καλύπτουν.

«Μόνο με την διεύρυνση μπορούν να έρθουν οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών για να καταθέσουν», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, εξηγώντας ότι εάν η πλειοψηφία ήθελε να κανιβαλίσει πολιτικά τότε θα έβαζαν στο κάδρο των ευθυνών και τον πρώην Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά.

«Αν ήθελε η Νέα Δημοκρατία, θα ερχόταν εδώ και θα ζητούσε διερεύνηση του κατηγορητηρίου και για τον κ. Παππά και θα λέγαμε ότι το δεξί χέρι του Τσίπρα είναι σε όλες αυτές τις συναντήσεις. Εμείς όμως έχουμε την εντιμότητα να πούμε ότι όπου βρίσκουμε στοιχεία ζητάμε να προχωρήσει η  υπόθεση. Δε θα μας βόλευε να πούμε ότι είναι και ο κ. Παππάς αφού συμμετέχει σε όλες τις συναντήσεις; Εμείς δεν θέλουμε να στείλουμε στην αγχόνη όπως θα κάνατε εσείς πολιτικά πρόσωπα μόνο και μόνο επειδή κάποιος είπε κάτι», τόνισε με νόημα. 

Ειδική μνεία έκανε στις καταθέσεις του πρώην Οικονομικού Εισαγγελέα, Π. Αθανασίου, της πρώην εισαγγελέως Γ. Τσατάνη και φυσικά στα όσα κατέθεσε ο εισαγγελέας του ΑΠ, Ιωάννης Αγγελής. Κατήγγειλε ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος διοχέτευε πληροφορίες προς την εφημερίδα Documento και την «Δημοκρατία», κάτι που ουσιαστικά εξώθησε την Ε. Ραΐκου σε παραίτηση. Για την Γ. Τσατάνη, αφού αναφέρθηκε στα απειλητικά τηλεφωνήματα του Δ. Παπαγγελόπουλου, εστίασε στην καταγγελία που έκανε εναντίον της ο Κ. Βαξεβάνης. Και, όπως είπε, η καταγγελία αρχειοθετήθηκε αλλά τη συνέχεια 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ερώτηση για το θέμα και απαντάει ο κ. Παπαγγελόπουλος  ως αρμόδιος υπουργός ότι πράγματι η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί. Λίγο διάστημα αργότερα στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης αλλάζει ο νόμος και δίδεται η δυνατότητα στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου να μπορεί να ασκεί πειθαρχικές διώξεις και έτσι ασκείται πειθαρχική δίωξη στην κ. Τσατάνη…