Την εκτίμησή του ότι το ελληνικό κράτος παραμένει σπάταλο, εξέφρασε μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο βουλευτής της ΝΔ, Θόδωρος Καράογλου, υπογραμμίζοντας ότι εκτός από τον περιορισμό των κρατικών δαπανών η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε εξασφαλίσει πόρους από τις αποκρατικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών και από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
“Θωρούμε ότι το κράτος παραμένει σπάταλο και ότι υπάρχουν περιθώρια να γίνει εξοικονόμηση πόρων σε διάφορους κωδικούς”, είπε ο κ. Καράογλου, μιλώντας στην εκπομπή “Δεύτερη Ανάγνωση”, ενώ χαρακτήρισε “προκλητική” την αύξηση στις αμοιβές των συνεργατών υπουργών. “Φέτος ο προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει αύξηση κατά 156 εκ. ευρώ στους μισθούς και στις αμοιβές των συνεργατών των υπουργών. Θεωρούμε ότι αυτό είναι μια περιττή, μια προκλητική δαπάνη ειδικά σε μια περίοδο κρίσης”, είπε και επισήμανε ότι υπάρχει και μια σειρά άλλων τέτοιων κωδικών που αν “ξεψαχνιζόταν ένας προς έναν θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν χρήματα”.
Για το ζήτημα της αξιολόγησης, εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας ότι επαναλαμβάνεται το σκηνικό του περασμένου καλοκαιριού, ενώ στο ερώτημα αν η ΝΔ θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό σε περίπτωση που ήταν στην κυβέρνηση, είπε ότι η αύξηση της έμμεσης φορολόγησης και του ΦΠΑ είναι λανθασμένο μείγμα οικονομικής πολιτικής
Εξάλλου, στην ερώτηση αν υπάρχει άλλος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι παράλογες απαιτήσεις των θεσμών, ο κ. Καράογλου υπογράμμισε ότι η διαπραγμάτευση θα πρέπει να γίνεται με συνεργασία, ειλικρίνεια και σοβαρές προτάσεις και επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας ότι η λογική ότι κάποιοι είναι καλοί, ή κάποιοι κακοί είναι καταδικαστέα και δεν οδηγεί σε αποτελέσματα. “Αν τους πείθαμε ότι αν εφαρμόσουμε μια διαφορετική εναλλακτική πολιτική τότε θα εξασφαλίσουν καλύτερα αποτελέσματα, άρα θα εξασφαλίσουν και τα δανεικά τους νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλύτερα”, είπε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, ο βουλευτής της ΝΔ συμφώνησε απόλυτα με την εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και στην Πελοπόννησο, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν η Κεντρική Μακεδονία να φιλοξενεί σήμερα το 60% των προσφύγων και ο νομός Θεσσαλονίκης το 30% απ΄ αυτούς και ότι θα πρέπει να υπάρξει ισομερής και δίκαιη κατανομή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ