Τέλος στα σενάρια των εκλογών βάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί το Μ.Σάββατο, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει πως «το πουγκί» άνοιξε λόγω της έκτακτης κατάστασης και δεν θα αναλάβει το κράτος την κάλυψη όλων των ζημιών.
Ο Πρωθυπουργός επί της ουσίας αποσαφηνίζει τη θέση του σχετικά με το θέμα των παροχών κάνοντας λόγο για «επιμερισμό των βαρών». Παράλληλα στέλνει το μήνυμα ότι στόχος είναι η επανεκκίνηση της Οικονομίας και όχι η επανάληψη λαθών του παρελθόν.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγραψε και το liberal.gr έχει ήδη δώσει οδηγίες για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν και που προβλέπουν μεγάλες ταχύτητες στο πλαίσιο της προώθησης των μεταρρυθμίσεων και της αλλαγής της ενίσχυσης του πλαισίου για επενδύσεις.
Έμφαση δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο θέμα ενδεχόμενης πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Ένα θέμα που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στον πανικό της επιτυχημένης αντιμετώπισης δύο μεγάλων κρίσεων από τη σημερινή κυβέρνηση, προκειμένου να αποδώσει μικροκομματικά κίνητρα στον Πρωθυπουργό.
Υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος τον Φεβρουάριο είχε δηλώσει, και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο, ότι «δεν είμαστε εδώ» για να κάνουμε τακτικισμούς και να κάνουμε εκλογές όποτε μας βολεύει δημοσκοπικά» βάζει φρένο στα σχετικά σενάρια που διακινούνται το τελευταίο διάστημα και συνδέονται αφενός με τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά που συγκεντρώνει αφετέρου με το γεγονός πως θα ήταν εφικτό να «κάψει» την απλή αναλογική.
Στο πλαίσιο αυτό αναφέρει πως διαθέτει, όπως εκτιμά, «πολιτικό απόθεμα πολιτικής νομιμοποίησης» αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών στους οποίους από την πρώτη στιγμή απευθύνεται με τη γλώσσα της αλήθειας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει να κινηθεί πολιτικά σε μια συγκεκριμένη γραμμή. Πριν τις εκλογές απέφυγε υποσχέσεις που ήταν δύσκολο να υλοποιηθούν. Αμέσως μετά προχώρησε στην εφαρμογή ενός σχεδίου που είχε ως άξονες αφενός την προσέλκυση επενδύσεων και στήριξη ιδιωτικού τομέα αφετέρου την ελάφρυνση των πολιτών (μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ, φοροελαφρύνσεις κλπ) και μάλιστα σε χρόνο κατά πολύ συντομότερο από αυτόν που είχε δεσμευθεί.
Στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα 12 μηνών (πέραν του συνολικού μακροπρόθεσμου σχεδιασμού) και ακολούθησε την τακτική της ενημέρωσης των πολιτών για όσα γίνονται. Το έχει πράξει στην οικονομία, το ακολούθησε και στην υπόθεση της προσπάθειας εισβολής στον Έβρο (κρίση η διαχείριση της οποίας έγινε αποδεκτή από την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών).
Ανάλογοι είναι και οι χειρισμοί στην κρίση του κορονοϊού. Και ως προς τη δημόσια υγεία αλλά και ως προς το την οικονομική ζημιά που προκαλεί η πανδημία. Το τελευταίο του μήνυμα την Μεγάλη Δεύτερα ήταν απολύτως σαφές για τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά και για τη δυνατότητα της χώρας να αντεπεξέλθει. Χωρίς να αδειάσει το θησαυροφυλάκια και χωρίς να μοιραστούν χρήματα με το ελικόπτερο...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής που κυκλοφορεί