Αντίθετος στην επιβολή «κόφτη» στις μετακινήσεις μέσω sms και ιδίως στους κωδικούς 2 και 6 (δηλαδή για αγορές και άθληση) εμφανίστηκε ο Άδ. Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι όντως αυτό το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι, αλλά ο ίδιος είναι αντίθετος και το θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε για τα αυστηρά μέτρα που ίσχυσαν το Σαββατοκύριακο, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00, ότι τα μέτρα θα ισχύσουν και το επόμενο Σαββατοκύριακο και από εκεί και πέρα θα συνεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της εβδομάδας και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχεια.
Επιπλέον, για την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18:00 το Σαββατοκύριακο, παρατήρησε ότι έφερε μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, όπου παρατηρήθηκαν ουρές χιλιομέτρων και «πρέπει να δούμε το πρόβλημα, το οποίο θα ενταθεί σε περίπτωση που δε λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές το Σάββατο».
O κ. Γεωργιάδης, σχετικά με το θέμα με το take away που προέκυψε το περασμένο Σάββατο, αναφέρθηκε στο ιστορικό της απόφασης λέγοντας πως η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών της οποίας η συνεδρίαση τελείωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής, αλλά θα έπρεπε να υλοποιηθεί από το πρωί του Σαββάτου. Όπως είπε όμως ο κ. Γεωργιάδης, όταν κληθήκαμε να την εφαρμόσουμε, είδαμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και μέσα σε λίγες ώρες αποφασίσαμε να την ακυρώσουμε αντιδρώντας άμεσα.
Σημειώνεται πως για το θέμα του «κόφτη» είχε τοποθετηθεί προ ημερών ο Κυρ. Πιερρακάκης κάνοντας λόγο για μέτρο που δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
Χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης είχε δηλώσει «ότι κόφτης στα γραπτά μηνύματα δεν μπορεί να μπει, γιατί το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ισοδύναμο του χαρτιού. Εκ των πραγμάτων ένα ποσοστό της περιφέρειας χρησιμοποιεί χαρτί, ενώ εξαρχής υπήρχαν συγκεκριμένες διατυπώσεις στις συμφωνίες που είχαμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για το πώς δουλεύει αυτό το σύστημα, συνεπώς κόφτης δεν θα μπει».