«Η χώρα δεν μπορεί να μείνει σιδηροδέσμια για 42 χρόνια ακόμη. Θα πρέπει οι δανειστές να ορθολογικοποιήσουν τις απαιτήσεις τους απέναντι στην Ελλάδα καθώς δεν μπορούν να τιμωρούν τους Έλληνες γιατί έχουμε κακή διοίκηση» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9, σχολιάζοντας την πρόταση Schaeuble περί χρέους που είδε το φως της δημοσιότητας.
«Εμείς είμαστε ξεκάθαροι» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «η τοποθέτηση προχθές του κ. Schaeuble δεν είναι αποδεκτή από εμάς. Η σύγκρουση με τον κ. Schaeuble πρέπει να υπάρχει, γιατί εκφράζει ένα άλλο μοντέλο από αυτό που εμείς θέλουμε. Αλλά πρέπει να είναι λελογισμένη και να γίνεται στο γήπεδο όταν μπορείς να βάλεις γκολ. Όσο πλησιάζουμε προς το φθινόπωρο του 2017, που θα κριθεί το πολιτικό μέλλον του κ. Schaeuble, τόσο θα εμφανίζεται ο σκληρότερος όλων» κατέληξε.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Αυγή» που κατηγορούν και το Ποτάμι ότι δεν στηρίζει μια εθνική γραμμή περί χρέους, τόνισε ότι από την αρχή είχε μιλήσει για εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης. Το χρέος, όπως επεσήμανε «δεν αφορά μόνο εμάς, αφορά και τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Άρα δεν μπορεί μία κυβέρνηση να πάρει το βάρος της λύσης. Ας σταματήσουν λοιπόν τα παιχνίδια κάποιοι που λένε ότι δεν προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε. Προσπαθήσαμε, αλλά οι ξερόλες του Μαξίμου και της κυβέρνησης είπαν ότι αυτοί ξέρουν τα χούγια των Γερμανών και του Schaeuble, και μόνοι τους θα το κάνουν».
Ως προς τη στάση του Ποταμιού στο ζήτημα του τεμένους, ανέφερε ότι μίλησε με τον Γρηγόρη Ψαριανό, ο οποίος του είπε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία γι΄αυτά που αποφάσισε το Κίνημα, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού–από τότε που υπήρξε το ζήτημα με το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών- είχε αποφασίσει ομόφωνα ότι: «θα ψηφίσουμε χωρίς αντάλλαγμα, σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, και δεν μας ενδιαφέρουν το κουτοπόνηρα πολιτικά παιχνίδια. Αυτά συζητούνται σε άλλους κύκλους. Όχι στο Ποτάμι. Στα ανθρώπινα δικαιώματα είμαστε απόλυτοι». Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι ήρθε η ώρα να δώσουμε στους μουσουλμάνους τη δυνατότητα να έχουν ένα τέμενος, ενώ επεσήμανε ότι στη χώρα λειτουργούν δεκάδες παράνομα τεμένη και τα κρύβουμε κάτω από το χαλί.
Ερωτώμενος για το άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου ως προς τη στάση του στο ζήτημα του MEGA, επεσήμανε για μια ακόμα φορά ότι ο ίδιος είχε πει ξεκάθαρα στη Βουλή, όταν γινόταν η συζήτηση για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, ότι υπάρχει μια μεγάλη ευθύνη των εκδοτών, των παλιών διοικήσεων των καναλιών που αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους.
«Το πρώτο που είπαμε είναι ότι πρέπει να τελειώσει η απλήρωτη εργασία -παντού και βέβαια και στα ΜΜΕ. Το δεύτερο που είπαμε, είναι ότι τα Μέσα δεν πρέπει να σιγήσουν. Θα πρέπει με διάφανες διαδικασίες να υπάρξουν επιχειρηματικές προτάσεις και να κριθούν -χωρίς θαλασσοδάνεια, χωρίς δηλαδή αυτό που είχαμε στο παρελθόν» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ως προς την πώληση ενός ποσοστού του MEGA στον Ιβάν Σαββίδη, σχολίασε ότι οποιοσδήποτε επιχειρηματίας έχει χρήματα έχει δικαίωμα, να διεκδικεί να μπει στο χώρο των ΜΜΕ, όμως στην περίπτωση του κ. Σαββίδη υπάρχουν κάποια ερωτηματικά.
Το πρώτο ερώτημα, όπως ανέφερε «είναι ότι ο κ. Σαββίδης παλιότερα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών είχε ομολογήσει ότι λειτουργούσε ως "λαγός" της κυβέρνησης. Το δεύτερο είναι ότι ο κ. Σαββίδης έγινε θέμα στη Βουλή καθώς του "χάρισαν" ένα μεγάλο πρόστιμο, πράγμα που έγινε με αδιαφανή για την κοινή γνώμη στοιχεία και εμείς από τότε είπαμε ότι είναι προφανές ότι η κυβέρνηση μπήκε σε μια λογική "κόβω ένα μεγάλο πρόστιμο που έχεις να πληρώσεις, αλλά βοήθησε μας στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης". Και βγαίνει ο κ. Σαββίδης σε μία συνέντευξή του και το επιβεβαιώνει. λέγοντας ότι θα μπει στον τομέα των ΜΜΕ γατί θέλει να παίξει πολιτικά παιχνίδια. Γιατί χωρίς πολιτικά παιχνίδια δεν μπορούν να σταθούν οι επιχειρήσεις του. Λέγοντας επίσης "συμπαθώ τον Τσίπρα, δεν συμπαθώ τον τάδε", παίρνοντας δηλαδή μια ξεκάθαρη πολιτική θέση».