«Ας αποτελέσει η σημερινή επίθεση, αφορμή πρώτον για να σεβαστούμε τους κανόνες του παιχνιδιού, να αρθεί το εμπάργκο στα ΜΜΕ, δεύτερον η κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της στην ανοχή στη βία και τρίτον εμείς οι πολιτικοί όταν μιλάμε να σκεφτόμαστε, να μην τροφοδοτούμε τον φασισμό που υπάρχει σε τμήματα της κοινωνίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σχολιάζοντας την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του σταθμού και της εφημερίδας «Καθημερινή».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ερωτηθείς από τη Νίκη Λυμπεράκη και τον Παντελή Καψή απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, καθώς, όπως είπε, δείχνει ανοχή σε περιστατικά βίας. «Υπάρχει αυτή η ανοχή, υπάρχει ένα άσυλο σε κάποιες συμμορίες που θα πρέπει να μας απασχολήσει. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτοι στην αντιμετώπιση κάθε μορφής βαρβαρότητας» είπε χαρακτηριστικά. «Σε άλλες χώρες η κρίση ήταν αφορμή για να καλυτερεύσει ο πολιτικός διάλογος. Εδώ κυριάρχησε ο λαϊκισμός, και ο κ.Τσίπρας (και όχι μόνο) έχει μεγάλη ευθύνη. Στην Ελλάδα, εν μέσω κρίσης, οχυρώθηκε ο καθένας στις δικές του απόψεις και πετροβολάμε ο ένας τον άλλο» τόνισε και συμπλήρωσε, κάνοντας αναφορά στα επεισόδια που ακολούθησαν την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πως «όταν είσαι Πρωθυπουργός και μιλάς για τον Δεκέμβρη του ''08 λέγοντας ότι είναι θερμοκήπιο καλών ιδεών και δεν έχεις συναίσθηση της καταστροφής της πόλης, τότε είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για τη χώρα».
Στη συνέχεια έκανε λόγο για την ευθύνη του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Όπως είπε «υπάρχει ευθύνη όλων μας, που εμφανίζουν τον αντίπαλο ως εχθρό, τον εμφανίζουν απέναντι και συγκρουόμαστε συνεχώς για όλα τα ζητήματα, εφ'' όλης της ύλης, δημιουργώντας την εντύπωση σε κάποιους στην κοινωνία ότι εδώ μιλάμε για εχθρούς». «Όλοι θα πρέπει να μετράμε τα λόγια μας, όλοι θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε να θεωρούμε τον πολιτικό αντίπαλο ως εχθρό για εξόντωση» κατέληξε.
Ερωτηθείς για το εμπάργκο που έχουν επιβάλλει τα κυβερνητικά στελέχη στον ΣΚΑΪ και της ΝΔ στην ΕΡΤ, είπε: «Είναι δυνατόν να διαχωρίζουμε τους δημοσιογράφους και τα μέσα με βάση την κριτική που μας κάνουν; Όσο κι αν πολλές φορές είναι εύλογη η αντίρρηση ενός κόμματος για την προβολή του σε ένα κανάλι. Λέει για παράδειγμα η ΝΔ ότι ''δεν ισορροπεί όσο πρέπει το δελτίο της ΕΡΤ''. Άλλο η σύγκρουση με την ηγεσία της ΕΡΤ και άλλο να πεις "δεν πηγαίνω στην ΕΡΤ" ή πολύ παραπάνω, "δεν πηγαίνω στον ΣΚΑΪ". Δεν υπάρχει για μένα αυτό». Συμπλήρωσε, δε, πως «τα κόμματα πρέπει να κάνουν αυτοκριτική. Δεν μπορεί να υπάρχει εμπάργκο στις μέρες μας στους δημοσιογράφους. Ο καθένας πάει και παλεύει για τις απόψεις του».
«Αυτό θα έδινε και ένα μήνυμα στην κοινωνία. Αν δεν υπάρχει η παραδοχή του πολιτικού ότι συζητώ ακόμα και με τους αντιπάλους μου, συζητώ ακόμα και με αυτούς που κάνουν επιθετική κριτική απέναντί μου τότε δίνει ένα μήνυμα σε κάποιους ακραίους στην κοινωνία ότι εγώ με τον τρόπο μου θα αντιδράσω πολύ πιο ακραία. Με τις μολότοφ, με πέτρες, με γιουχαΐσματα και με βόμβες» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, έκανε λόγο για την ευθύνη των πολιτών, οι οποίοι είπε πως «πρέπει να σπρώξουν τους πολιτικούς στην μετριοπάθεια. Να μην επιβραβεύονται οι φωνακλάδες, οι υβριστές. Με τις κραυγές, τις βρισιές και πετροβολώντας δεν λύνεται κανένα πρόβλημα» σημείωσε.