Τη θέση ότι ο πρωθυπουργός ως προτεραιότητα έχει να δομήσει ένα καινούριο ψέμα για την ελληνική κοινωνία και όχι να δώσει αληθινές απαντήσεις «στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό.
«Οι πληροφορίες είναι ότι θα υπάρξει ένας ανασχηματισμός μεγάλος. Προφανώς ο κάθε πρωθυπουργός ψάχνει βελτιώσεις που θα του δώσουν μια ανάσα δημοσκοπική. Φοβάμαι όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα πρόσωπα. Το θέμα είναι οι προτεραιότητές σου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στ. Θεοδωράκης.
Αυτή τη στιγμή οι προτεραιότητες του κ. Τσίπρα είναι να δομήσει ένα καινούριο ψέμα για την ελληνική κοινωνία και όχι να δώσει αληθινές απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», τόνισε σε συνέντευξή του στη Σαμιακή Τηλεόραση.
Αναφερόμενος στην κατάσταση στη χώρα μετά το τέλος του Τρίτου Μνημονίου, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε: «Μετά τις 20 Αυγούστου, δεν μπορούμε να προσφύγουμε πια στο ευρωπαϊκό Ταμείο και πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις για τη χώρα. Έχω πει ότι η σημαντικότερη απόφαση που πρέπει να πάρουμε είναι ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που θα βασίζεται και στην τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας.
Ελπίζω ότι οι συμπολίτες μας έχουν καταλάβει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να ζει με δανεικά. Τα μνημόνια πρόσφεραν στην Ελλάδα περίπου 300 δισ., πρόσφεραν βέβαια και πολλά ανώφελα μέτρα και πολλά απαραίτητα μέτρα. Αλλά έτσι κι αλλιώς από δω και πέρα όπως σας είπα πριν, είμαστε μόνοι μας.
Εάν λοιπόν το συνειδητοποιήσουμε, θα φερθούμε ελπίζω σαν το παιδί που κάποια στιγμή φεύγει από το σπίτι του και είναι υποχρεωμένο να κάνει μόνο του τα σταθερά βήματα μπροστά. Αυτή είναι η ελπίδα μου και ελπίζω να εκφραστεί και στις εκλογές. Οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο λαϊκισμός δεν τους έχει οδηγήσει πουθενά. Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους που θα τολμήσουν να συγκρουστούν με τα λάθη του παρελθόντος και θα βάλουν ένα σχέδιο μπροστά».
Ερωτηθείς σχετικά με τις συνεργασίες, επανέλαβε για πολλοστή φορά πως το Ποτάμι δεν πρόκειται να μετάσχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Αν και αυτήν την κουβέντα θα μπορέσουμε την κάνουμε και προεκλογικά λίγο πληρέστερα, να σας δώσω μια καταρχήν απάντηση. Εμείς έχουμε κάποια πράγματα τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα και αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συνδυαστούν με τη σημερινή πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.Προφανώς αυτό το μοντέλο και το πολιτικό παράδειγμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι παράδειγμα προς αποφυγήν», τόνισε.
Επεσήμανε δε πως το Ποτάμι δεν είναι κόμμα εξουσίας μεν, αλλά μπορεί να αποτελέσει τον κρίσιμο παράγοντα σε μια αυριανή διακυβέρνηση και κάλεσε τους πολίτες που είναι θυμωμένοι με τα κυβερνητικά κόμματα, με τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, με τα λάθη του παρελθόντος να αναζητήσουν λύσεις που το Ποτάμι έχει προτείνει και όχι απλώς φτηνές και εύκολες υποσχέσεις.
«Γιατί το να αρνούμαστε τη σημερινή διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι το εύκολο. Με τι θέλουμε, όμως, να την αντικαταστήσουμε; Αυτή τη σκέψη πρέπει να κάνει ο πολίτης και αντίστοιχα να ψηφίσει στις εκλογές που θα έρθουν κάποια στιγμή το 2019», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στα προβλήματα των νησιών του Αιγαίου (όπου πραγματοποίησε τριήμερη περιοδεία) και στα προβλήματα γενικότερα της νησιωτικής Ελλάδας. Αναφέρθηκε μάλιστα στα λόγια του Κώστα Σοφούλη στον Ανδρέα Παπανδρέου ότι «το Αιγαίο θα μπορούσε να είναι η Καλιφόρνια της Ευρώπης». «Όταν μιλάμε για Καλιφόρνια δεν μιλάμε μόνο για ήλιο, δεν μιλάμε μόνο για φυσική ομορφιά.
Μιλάμε για πνεύμα, για παραγωγή, για προϊόντα. Θα μπορούσε λοιπόν το Αιγαίο που έχει όλες τις προϋποθέσεις και να προσελκύσει ανθρώπους του πνεύματος, δημιουργική δουλειά, άνθρωποι της τεχνολογίας, της ευρηματικότητας, ταυτόχρονα με τα προϊόντα μας και βέβαια με την ομορφιά που το συνοδεύει. Αυτό είναι ένα εθνικό σχέδιο. Δεν μπορεί να είναι μια ιδέα του Θεοδωράκη», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Σχολίασε επίσης το μπλακ άουτ στην Ύδρα, το οποίο εν μέσω τουριστικής περιόδου αποτελεί αρνητική διαφήμιση για την Ελλάδα κι έκανε λόγο για τη γραφειοκρατία που επικρατεί στη χώρα μας που καθυστερεί τις επενδύσεις και τα έργα υποδομών. Ως παράδειγμα έφερε τα υδροπλάνα που θα ενώσουν τα απομακρυσμένα νησιά.
«Δεν μπορεί δέκα χρόνια η γραφειοκρατία να αρνείται μία απάντηση σε αυτούς που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Θα πρέπει να έχουμε ένα εθνικό σχέδιο, έτσι ώστε οι άνθρωποι στο Αιγαίο να κερδίζουν μέσα από την ποιοτική αξιοποίηση του τόπου τους», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Φωτογραφία intime news