«Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, αφού αναβαθμιστεί, μπορεί να αποτελέσει τον πολιορκητικό κριό για την κατάλυση του κομματισμού και του πελατειασμού» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιάννη Καραβοκύρη. Ταυτόχρονα επανέλαβε την στήριξή του στον θεσμό τονίζοντας ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας που πέτυχαν να θέσουν υπό έλεγχο το πελατειακό κράτος.
Στη συνάντηση πήραν μέρος οι: Διονύσιος Λασκαράτος - Αντιπρόεδρος, πρώην Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και νυν Γενικός Επίτροπος Επικρατείας Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ηλίας Νικολόπουλος - Αντιπρόεδρος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αθανάσιος Παπαϊωάννου - Αντιπρόεδρος, Δικηγόρος, πρώην Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, Καλλιόπη Στάγκα, Γενική Διευθύντρια επιλογής προσωπικού και Δέσποινα Σιμιτζόγλου, Διευθύντρια προκηρύξεων.
Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης πρόεδρος του Ινστιτούτο Π στο τετράγωνο.
Ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:
Στηρίζουμε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού ως μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα που πέτυχαν να θέσουν υπό έλεγχο το πελατειακό κράτος. Η φωτεινή εξαίρεση του Σάκη Πεπονή αποτελεί για ΄μας οδηγό για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το Δημόσιο.
Υποστηρίζουμε την ύπαρξη ενός ισχυρού ΑΣΕΠ, που δεν θα περιορίζεται στον έλεγχο των προσλήψεων, αλλά θα αναλάβει το σύνολο της εξέλιξης και της σταδιοδρομίας των δημοσίων υπαλλήλων. Αντί του κομματισμού και της ευνοιοκρατίας που επικρατεί σήμερα στο Δημόσιο, το ΑΣΕΠ ως συνταγματικά ανεξάρτητος φορέας θα εγγυηθεί την αποκατάσταση της αξιοκρατίας, δίνοντας λόγο στη Βουλή των Ελλήνων.
Το ΑΣΕΠ, αφού αναβαθμιστεί, μπορεί να αποτελέσει τον πολιορκητικό κριό για την κατάλυση του κομματισμού και του πελατειασμού. Αυτό μπορεί να εγγυηθεί τα περιγράμματα θέσεων, την κατάληψη των θέσεων από τους αξιότερους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και την αξιολόγησή τους.