«Το Ποτάμι είναι άνθρωποι που έχουν βαρεθεί το παλιό πολιτικό σύστημα, σκέφτονται “έξω από το κουτί” και θέλουν να είναι κάπου που θα ακούγεται η φωνή τους. Ένα χειροποίητο κόμμα είμαστε, με πολλές αδυναμίες αλλά και με μοναδικά προσόντα. Ανεξαρτησία και λογική. Δεν χρωστάμε σε κανένα, δε μας κρατάει κανείς και δεν είμαστε ιδεοληπτικοί» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο karfitsa.gr.
Ερωτώμενος τι θα έκανε αν γινόταν «Πρωθυπουργός για μια μέρα» η απάντηση που έδωσε ήταν ότι θα ξεκινούσε από την παιδεία και όχι από το χρέος γιατί «Αν δεν έχεις παιδεία, θα πηγαίνεις από κρίση σε κρίση και σε λίγα χρόνια θα έχεις νέο χρέος. Οι νέοι θα συνεχίσουν να φεύγουν στο εξωτερικό, όπως και οι επιστήμονες και η χώρα θα κυνηγάει την ουρά της».
Ως βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης είναι η απουσία του Μετρό και το ότι σήμερα δεν υπάρχουν δουλειές. «Βλέπεις παντού λουκέτα. Οι 6 στους 10 Θεσσαλονικείς είναι άνεργοι, λένε οι έρευνες. Κυρίως γυναίκες. Και αυτό δεν θα αλλάξει όσο μας κυβερνά μια κομματική παρέα που έχει το νου της μόνο πως θα βολέψει τους δικούς της στο κράτος» ανέφερε.
Παράλληλα είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που έριξαν, και σε πολλές περιπτώσεις συνεχίζουν να ρίχνουν, λάσπη στο Ποτάμι. «Αυτοί ήταν στην πολιτική γιατί κέρδιζαν εξουσία και χρήμα, άρα δεν μπορούσαν να σκεφθούν ότι κάποιοι μπαίνουν στην πολιτική ανιδιοτελώς. Και φοβήθηκαν βέβαια ότι θα τους χαλάσουμε την πιάτσα. Για το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία είχαν πολλά να πουν, αφού κυβέρνησαν για δεκαετίες. Για μας τι μπορούσαν να πουν; Έριξαν λοιπόν μόνο λάσπη» τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος σε όσους πίστεψαν τα τρολ τόνισε ότι αυτό δείχνει πόσο απαξιωμένοι είναι οι πολιτικοί στην συνείδηση κάποιου κόσμου. «Δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως υπάρχουν άνθρωποι, πετυχημένοι στη δουλειά τους, που τα εγκαταλείπουν όλα για να ασχοληθούν με τα προβλήματα της χώρας. Για μας όμως έτσι ήταν. “Να ασχοληθούμε για λίγα χρόνια, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και μετά να έρθουν άλλοι και εμείς να γυρίσουμε στις δουλειές μας”. Όπως πρέπει δηλαδή να είναι η πολιτική. Όχι διά βίου επάγγελμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.