Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Αλέξη Τσίπρα, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι η χώρα μας βρίσκεται ενώπιον της δημιουργίας μια νέας αποικιοκρατίας. Σήμερα, θα ψηφίσετε με ...χαρά, αξιοπρέπεια, θρήνο την εκχώρηση της διαχείρισης της περιουσίας του κράτους στους πιστωτές για 99 χρόνια. Τα 99 χρόνια που νομοθετείτε θα μας κάνουν Αργεντινή. Δεν θα μας μείνει τίποτα», τόνισε αρχικά ο Σταύρος Θεοδωράκης για να πετάξει το γάντι στον πρωθυπουργό. «Συνέχεια ο κ. Τσίπρας στήνει παγίδες στους κακούς. Και συνέχεια πέφτει ο ίδιος μέσα. Την Άνοιξη του 15 σας λέγαμε φέρτε μια συμφωνία γιατί θα κλείσουν οι τράπεζες, εσείς όμως θέλατε να το ζήσετε όλο... «Αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες». Και τόσους μήνες σας λέγαμε τελειώστε με την αξιολόγηση γιατί θα αναγκασθείτε να τα ξεπουλήσετε όλα. Σφυρίζατε αδιάφορα», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Παράλληλα ο κ. Θεοδωράκης, μίλησε για «εκχώρηση του ελληνικού κοινοβουλίου στην τρόικα», ενώ υπογράμμισε ότι αν «είχε τολμήσει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο θα τον είχατε ρίξει στην πυρά για προδοσία». «Θα στήνατε κάθε μέρα ειδικά δικαστήρια και κρεμάλες στο Σύνταγμα», προσέθεσε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά τις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ αυτές, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «προσθέτει συνεχώς φόρους, πιστεύει στο μεγάλο Κράτος, αποστρέφεται τον ανταγωνισμό. Ακόμη και οι πολυμετοχικές εταιρείες βρίσκονται υπό διωγμό στην Ελλάδα, αφού οι μέτοχοι ευθύνονται με όλη την περιουσία τους σε περίπτωση που η εταιρεία χρωστά στο ΙΚΑ ή στην Εφορία».
Αναρωτήθηκε, σκωπτικά, που είναι τα έσοδά από τις παντοειδείς λίστες των μεγάλων φοροφυγάδων και ζήτησε από την ΣΥΡΙΖΑ να « μην διαπραγματεύεσθε άλλο», αφού κάθε φορά που το κάνει φέρνει και άλλους φόρους. Επιτέθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας με νόημα: Τα τζάμια στα δωμάτια της εξουσίας δεν είναι τζάμια είναι καθρέφτες. Νομίζεις ότι κοιτάς τους άλλους, αλλά κοιτάς τον εαυτό σου. Αυτό ακριβώς έχετε πάθει και εσείς κυρίες και κύριοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»!
Τέλος ο πρόεδρος του Ποταμιού αναφέρθηκε στο New Deal που χρειάζεται η χώρα. Ειδικότερα, όπως είπε μεταρρυθμίσεις και συναινέσεις είναι οι δύο προϋποθέσεις του δικού μας New Deal. Και αυτό για να «Να ακουσθεί ξανά το..."για την Ελλάδα ρε γαμώτο"στην θέση του «για την εξουσία ρε γαμώτο» που φωνάζουν συνεχώς όσοι αγωνιούν για τις καρέκλες τους».
Αλέξανδρος Διαμάντης