Το δείγμα γραφής της νέας κυβέρνησης θα φανεί άμεσα, μέσα στους προσεχείς μήνες, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της δεύτερης εκλογικής περιφέρειας Αθηνών, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Υπάρχει σειρά νομοσχεδίων που έχουμε ήδη προαναγγείλει και πρέπει να ψηφιστούν. Αφορούν σε θέματα ασφάλειας και άλλα τέτοια ζητήματα. Προφανώς θα υπάρξουν νομοσχέδια επιτάχυνσης διαδικασιών -όπως στην περίπτωση του Ελληνικού- για τις επενδύσεις», είπε η κ. Βούλτεψη και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει χρόνος, όπως έγινε το 2015, έξι μήνες ηρωικές δήθεν διαπραγματεύσεις... πάμε -ερχόμαστε και καταλήγουμε σε ένα τρίτο μνημόνιο και παράδοση της χώρας και της περιουσίας της στο υπερταμείο. Αυτά δεν πρόκειται να ξαναγίνουν».
Σε ό,τι αφορά τα περιθώρια διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων η βουλευτής σημείωσε ότι «μετά την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, το μεγάλο στοίχημα είναι η αυτοδυναμία της χώρας» και «η αυτοδυναμία της χώρας δεν αφήνει πολλά περιθώρια προς τους δανειστές». «Αν η χώρα πάει καλά, αν στη χώρα έλθουν χρήματα, αν η χώρα αναπτυχθεί πραγματικά και όχι εικονικά, δε χρειάζεται η επαναδιαπραγμάτευση. Χρήματα μπορούν να έλθουν. Η οικονομία είναι ψυχολογία, αυτή τη στιγμή υπάρχουν χρήματα που περίμεναν να γίνουν πραγματικές επενδύσεις, να γίνουν αποδεκτές αυτές οι επενδύσεις και να υπάρξει αυτό το κλίμα. Αυτή την προσπάθεια κάνουμε», εξήγησε.
«Ο κ. Τσίπρας», συνέχισε η κ. Βούλτεψη, «πέρασε σχεδόν πέντε χρόνια προσπαθώντας εκτός από την κυβέρνηση να καταλάβει και την εξουσία» και «το αποτέλεσμα ήταν ότι έχει υποστεί βλάβη και η δημόσια διοίκηση, γιατί και εκεί επικράτησαν ημέτεροι ανεξαρτήτως των προσόντων τους», όμως «πρέπει να βγούμε από αυτή την περιπέτεια, να βγούμε πραγματικά από τα μνημόνια».
Σχετικά με τα πρόσωπα που συνθέτουν το υπουργικό συμβούλιο η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει στην αξιοκρατία και στην αξιολόγηση». «Οι τεχνοκράτες μπήκαν ως υφυπουργοί, άρα θα υπάρχει πάντα το πολιτικό φίλτρο. Θα δουλέψουν ο καθένας πάνω στο αντικείμενό του, αλλά πάντα -κι ειδικά όταν θα πρόκειται να νομοθετήσουμε- θα υπάρχει το φίλτρο του πολιτικού προϊσταμένου που είναι ο υπουργός, ο οποίος είναι πολιτικός και ευελπιστούμε με αυτόν τον τρόπο να έχουμε κάποια γρήγορα αποτελέσματα. Αυτός είναι ο σκοπός, να έχουμε γρήγορα και απτά αποτελέσματα», επισήμανε.
Σχετικά με τη συμμετοχή των γυναικών στο κυβερνητικό σχήμα παρατήρησε: «Δεν είναι αρκετές οι γυναίκες, ωστόσο πιστεύω ότι επειδή αυτή τη στιγμή έχουν μειωθεί και τα υπουργεία, ενώ έχει σχεδόν καταργηθεί ο θεσμός των αναπληρωτών υπουργών κι επειδή σε επίπεδο υφυπουργών ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει αυτή την προσπάθεια να βάλει ανθρώπους που γνωρίζουν το συγκεκριμένο αντικείμενο, το οποίο τους έχει ανατεθεί, προφανώς εκεί δημιουργήθηκε αυτό το ζήτημα».