«Κανένα βήμα πίσω από τη συμφωνία του 2015 και από το ευρωπαϊκό κεκτημένο», διαμηνύει η εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, Ράνια Σβίγκου. Μιλώντας νωρίτερα, σήμερα, στην τηλεόραση του Star, περιέγραψε τους στόχους της ελληνικής πλευράς στα διαπραγματευτικά «ραντεβού» της ερχόμενης εβδομάδας. Αυτοί είναι: «Να συμφωνηθεί το βασικό πλαίσιο, δηλαδή να γεφυρωθεί το κενό στα εργασιακά, να αποφασιστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και να ξεκινήσει η συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος». Στην ανάλυσή της επικαλέστηκε μάλιστα την αποκλειστική δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ντένις Κόλμπεργκ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Συγχρόνως, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε τα χαρακτηριστικά της επόμενης σελίδας για τη χώρα: «Εμείς συνδέουμε τόσο το κλείσιμο της αξιολόγησης, όσο και τη συζήτηση για το χρέος και στη συνέχεια την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη μέρα, όπου η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα δύσκολα και οι επενδυτές μπορούν να έχουν έναν καθαρό διάδρομο χρέους γνωρίζοντας ότι η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται για τα επόμενα χρόνια. Σε ένα πλαίσιο, όμως, στο οποίο -και αυτό είναι εξίσου σημαντικό- οι πολίτες δεν θα βλέπουν την ανάπτυξη απλώς στα νούμερα -τα νούμερα είναι πολύ ενθαρρυντικά για το επόμενο διάστημα και όλοι οι δείκτες επιβεβαιώνουν το θετικό κλίμα- αλλά θα το δουν αυτό στην καθημερινότητά τους και μετά από χρόνια λιτότητας και επιβαρύνσεων, θα μπορέσουμε να πούμε ότι υπάρχει αλλαγή σελίδας».
Ενώ κατηγόρησε την ΝΔ ότι γνώριζε πως «το πρόγραμμα δεν θα βγει» και γι' αυτό έφερε η κυβέρνηση Σαμαρά την προεδρική εκλογή νωρίτερα, τον Δεκέμβριο δηλαδή και όχι τον Μάρτιο, που ήταν το συνταγματικώς προβλεπόμενο. Ακριβώς επειδή η ΝΔ δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την αξιολόγηση αυτή και δεν είχε πετύχει τους στόχους που είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό».
Ερωτηθείσα, τέλος, για το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, απάντησε ότι αυτό «δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει ως καμία τέτοια προοπτική. Οι μόνοι οι οποίοι ονειρεύονται κάλπες και φοράνε βουλευτικά κοστούμια είναι εκείνοι, οι οποίοι έχουν φύγει από την εξουσία και θέλουν πάρα πολύ να επιστρέψουν σε αυτή».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ