Οι παρεμβάσεις και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έγιναν στο πλαίσιο της διάσωσης του «Ερρίκος Ντυνάν» είχαν ως αποτέλεσμα τη συνέχιση της ομαλής του λειτουργίας. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα της Ν.Δ., που καταρτίστηκε για την εξεταστική που συνέστησε η κυβερνητική πλειοψηφία, αποσαφηνίζοντας ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.
Συγκεκριμένα, στο πολυσέλιδο πόρισμα της, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι η νομοθετική παρέμβαση που έγινε εκείνη την περίοδο είχε ως αποτέλεσμα «να συνεχίσει να λειτουργεί το Κοινωφελές Ίδρυμα -καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να κλείσει μέχρι να εκδοθεί νέα άδεια και άρα να απαξιωθεί- κι επίσης να αυξηθεί κατά πολύ το τίμημα και να εξασφαλιστεί ένα αρκετά υψηλό ποσό προς απόσβεση των υποχρεώσεων. Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς προέκρινε ως είχε δικαίωμα το δημόσιο πλειστηριασμό της επιχείρησης από τον οποίο εξασφαλίστηκε πλειστηρίασμα ύψους 115 εκ. ευρώ. Ενώ δηλαδή μέχρι τότε η καλύτερη πρόταση ήταν αυτή των 55 εκ. ευρώ μετά τη νομοθετική παρέμβαση διπλασιάστηκε! Από το ποσό των 115.000.000 ευρώ βάσει κατάστασης πιστωτών πληρώθηκαν: 60.000.000 ευρώ στην Τράπεζα, 38.000.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ, 2.300.000 ευρώ στο ΕΤΑΑ, 12.000.000 ευρώ εργαζόμενοι, 1,150.000 εφορία και 5.000.000 ευρώ λοιπά».
Παράλληλα, κατά την ΝΔ, η ορθότητα της νομοθετικής πρωτοβουλίας «επιβεβαιώνεται από την διαδικασία πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν» απτό την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο. Συγκεκριμένα, στην τελική φάση υπάρχουν μόνο δύο δεσμευτικές προσφορές. Η μία από το Ίδρυμα Ωνάση και η άλλη από το fund American Hospitals, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες δεν ξεπερνούν τα 50.000.000€».
Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζει η ΝΔ, η ελληνική Δικαιοσύνη «ήδη διερευνά όλες τις πτυχές της κακοδιαχείρισης της διοίκησης Μαρτίνη έχοντας καταλήξει και σε καταδικαστικές αποφάσεις και θα πρέπει να ολοκληρώσει την έρευνά της αυτή».
«Επίσης είναι αναγκαίο να διερευνηθούν από τις αρμόδιες Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές ενδεχόμενες ευθύνες για ζημία που αναφέρεται ότι υπέστη το Δημόσιο λόγω της μη αναγγελίας απαίτησης του ύψους 4.500.000 ευρώ κατά την διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού», καταλήγει στα συμπεράσματα της η αξιωματική αντιπολίτευση.
Διαβάστε εδώ το πόρισμα.