«Η επιτυχία στην Ελλάδα είναι ποινικό αδίκημα» είχε πει κάποτε η εκδότρια της Καθημερινής Ελένη Βλάχου. Και ο Γιάννης Τσαρούχης:« Το εθνικό σπορ των Ελλήνων δεν είναι το ποδόσφαιρο. Είναι η απαξίωση, η αμφισβήτηση και η συκοφάντηση των άλλων, ειδικά όταν κάνουν κάτι το σημαντικό».
Αδιανόητη ήταν η χολή που χύθηκε παλιότερα για τον Τσιτσιπά. Ένα εικοσιδιάχρονο βρέθηκε στα Harrods του Λονδίνου, εντυπωσιάστηκε, και έγραψε πρέπει να γίνουν και στην Ελλάδα. Ηταν η εποχή του lockdown, ο ίδιος δεν ζούσε στην Ελλάδα, άρα δε μετείχε κάποιου κλίματος.
Εξέμεσαν κατηγορίες εναντίον του για τη «ιεροσυλία» και ασέβεια νεκρών (του κόβιντ), που μίλησε για τα Harrods. Του επιτέθηκαν κυρίως αυτοί που διαδήλωναν εν μέσω όξυνσης των κρουσμάτων και καραντίνας για τα «δικαιώματα του Κουφοντίνα»!
Ίδια ποσότητα κατακραυγής εισέπραξε και για την εμφάνισή του σε κλαμπ στο Ντουμπάι, τα Χριστούγεννα. Συνέπεσε η εμφάνισή του με την παρουσία διάφορων ανθυποσελέμπριτι της ντόπιας «σόου μπιζ». Ο ίδιος βέβαια πήγε κατευθείαν από το Μονακό και παρέμεινε εκεί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το αυστραλιανό Οπεν. Όμως στο κλαμπ εμφανίστηκε χωρίς μάσκα.
Το ότι τέτοιας κλάσεως αθλητές κάνουν τεστ σχεδόν καθημερινά, το ότι δεν έφτασε εκεί από την Ελλάδα ούτε θα επέστρεφε εδώ, δεν είχε σημασία. Σημασία είχε πως είχε συμμετάσχει σε ένα σποτάκι υπέρ της μάσκας.
Όμως χωρίς μάσκα είχε εμφανισθεί λίγο καιρό πριν και στην Αθήνα, σε παραλιακό κλαμπ. Τότε δεν εισέπραξε καμία κατακραυγή, καμιά επιτίμηση, καμιά οργή. Ο λόγος ήταν απλός. Στην παρέα βρισκόταν και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, εξίσου χωρίς μάσκα. Πώς να εξακοντίσουν ιοβόλα βέλη κατά του Τσιτσιπά, αφού θα έπαιρναν και τον Γιάννη;
Ο Γιάννης είναι εξίσου συμπατριώτης μας με τον Τσιτσιπά. Τον σεβόμαστε για τις επιτυχίες του και πολλοί τον αγαπάμε και για τον σπάνιο χαρακτήρα του. Όμως κάποιοι τον αντιμετωπίζουν σαν ιερό τοτέμ, μόνο και μόνο επειδή είναι μαύρος. Εξυπηρετεί τις δήθεν αντιρατσιστικές, ιδεοληψίες τους. Λέμε δήθεν, γιατί μια χαρά εκφράζουν μίσος και ρατσισμό κατά των Ελλήνων!
Η Σάκκαρη
Ως τώρα η Μαρία Σάκκαρη ήταν έξω από αζιμούθιο της σαρκοβόρου χολής. Ίσως επειδή η πορεία της ήταν σταθερά ανοδική αλλά δεν είχε τις φανταχτερές εκφάνσεις του Τσιτσιπά. Την πρώτη φορά που κυριολεκτικά έλαμψε ήταν τις δυο τελευταίες ημέρες στο Roland Garros.
Δεν μπορούσαν να πουν πολλά για την ίδια γιατί δεν δίνει λαβή με δηλώσει στυλ Τσιτσιπά. Όμως βρήκαν την ουρανοκατέβατη ευκαιρία, ευτυχία μάλλον, να είναι εκεί ο γιος του Μητσοτάκη, και να μαθευτεί ότι είναι η σχέση της αθλήτριας.
Και άρχισε η μισερή παράνοια. Δύο μόνο χαρακτηριστικά από τα εκατοντάδες εμετικά, καθώς η αισθητική μας δεν συνάδει με την καταχώρησή τους: «Η πολιτική καριέρα του υιού Μητσοτάκη ξεκινάει από την παρουσία του εκεί». Η «Την εκμεταλλεύεται η «Αγία Οικογένεια».
Γιατί ως γνωστόν, μια αθλήτρια που με τη συμμετοχή της σε τέτοιους αγώνες έχει κερδίσει κάποια εκατομμύρια προσωπικής περιουσίας, που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, που έχει αναγνωρισιμότητα, που κάνει δηλώσεις και δίνει συνεντεύξεις, είναι μια αθώα άβγαλτη παιδούλα των ταινιών της Φίνος Φιλμ, που μόλις ήρθε από τα πρόβατα, και την εκμεταλλεύτηκε για λόγους πολιτικού μάρκετινγκ η οικογένεια Μητσοτάκη».
Και φυσικά δεν άφησαν απέξω τα ΜΜΕ στις απαξιωτικές επιθέσεις τους. Το ότι γράφτηκε πως ο υιός Μητσοτάκη είναι ο δεσμός της αθλήτριας, σήμαινε ότι τα σάιτ εξυπηρετούσαν την επικοινωνιακή ατζέντα Μητσοτάκη, για να πάρει πολιτική υπεραξία!
Λες και σχεδόν όλα τα μεγάλα ενημερωτικά σαιτ (σχεδόν πλην liberal) δεν γράφουν για τα σμιξίματα και τους χωρισμούς, τα νάζια και τα σκέρτσα, διαφόρων πολιτικών, ποδοσφαιριστών, ηθοποιών, καλλιτεχνιζόντων, μοντέλων, τραγουδιστών, ακόμη και των δημοσιογράφων, και γενικώς κάθε προσώπου που γίνεται γνωστό από το γυαλί, και στην Ελλάδα εκλαμβάνεται ως δημόσιο πρόσωπο.
Λες και δεν είναι τα ίδια σάιτ που δημοσιοποίησαν, που έχουν δείξει τόσες φορές φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον δεσμό της Αχτσιόγλου με τον Τζανακόπουλο. Λες και δεν έδειχναν φωτογραφίες του δεσμού του Αντετοκούνμπο με τη νυν σύζυγό του.
Και όλη αυτή η χολή έβγαινε από ανθρώπους συγκεκριμένου πολιτικού προσανατολισμού. Δεν το αποδίδουμε σε κόμμα, αφού δεν υπήρξε κάποια επίσημη δήλωση. Όμως είναι κοινό μυστικό στα σόσιαλ μήντια πoιου κόμματος ήταν οπαδοί.
Δεν ενδιαφέρει εάν τους έπλασε ή τους προσείλκυσε σαν έτοιμους από καιρό. Είναι δικοί του πάντως, το χαρακτηρίζουν και τους επωμίζεται. Και όσο θα ερμηνεύει την αντιπάθεια λόγω «πετσωμένων μέσων», τόσο δεν θα κατανοεί ότι στην εποχή των social media, δεν βρίσκονται μόνο οι πολιτικές θέσεις υπό κρίσιν. Βρίσκεται και η πολιτική αισθητική…