Οικονόμου: Η Ελλάδα δυναμώνει τη φωνή της σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Οικονόμου: Η Ελλάδα δυναμώνει τη φωνή της σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Στην κρίσιμη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βερσαλλίες, όπου συμμετέχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιστολή του πρωθυπουργού προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα έξι σημεία που προτείνει για κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στις τιμές της ενέργειας. 

Όπως είπε, η Ελλάδα κινείται τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και εθνικό επίπεδο και με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δυναμώνει τη φωνή της ενώ επανέλαβε ότι η στήριξη σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η εισβολή στην Ουκρανία έχει σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και τις τιμές του φυσικού αερίου, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό και η λύση πρέπει να είναι πανευρωπαϊκή.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι οι προβλέψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών είναι εκτός τόπου και χρόνου. Επιπλέον είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει άγνοια και αδυναμία να κατανοήσει την κατάσταση και πως οι προτάσεις της δεν έχουν εφαρμογή καθώς η Ελλάδα, ανέφερε, χρειάζεται ευθύνη, σε συνάρτηση όμως της λογικής ανάλυσης και της κατανόησης της διεθνούς και εγχώριας πραγματικότητας.

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση ανησυχεί για την αναβάθμιση της Τουρκίας μέσω του διπλωματικού ρόλου που παίζει στον πόλεμο της Ουκρανίας, απάντησε ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται μέσω των συμφωνιών που έχει συνάψει και πρωταγωνιστεί σε κρίσιμες αποφάσεις και συζητήσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, είπε ότι οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών να αναζητήσουμε θετικούς τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών, στο πλαίσιο του πνεύματος καταδίκης του ιστορικού αναθεωρητισμού.