Ο ρόλος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αναδείχθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της προανακριτικής Επιτροπής, μέσα από την κατάθεση του Νίκου Παππά ο οποίος επιχείρησε να νίψει τα χείρας του για όσα έγιναν λέγοντας ότι δεν γνώριζε τίποτα για το περιβόητο roadmap που υπεγράφη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ Σ. Μιωνή και Γ. Φιλιππάκη.
Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα στην κατάθεσή του παραδέχτηκε για μία ακόμη φορά ότι όντως έγινε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και ότι κατά τη συνάντηση ο Δ. Παπαγγελόπουλος μίλησε για χρήματα εκπροσωπώντας ουσιαστικά τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη. Έκανε όπως είπε μια «πραγματολογική διαπίστωση για τα δικαστικά έξοδα».
Πρόκειται για το ποσό των 350.000 ευρώ, που, όπως κατήγγειλε ο επιχειρηματίας Σαμπύ Μιωνή, κατά την κατάθεσή του αλλά και σε μήνυση που κατέθεσε, αφορούσε στην «κοστολόγηση» από την πλευρά Φιλιππάκη του κλεισίματος των μεταξύ τους διαφορών
Επιβεβαίωσε ακόμη ότι πράγματι συζητήθηκαν ανοικτές ποινικές υποθέσεις του Μιωνή και ότι δεν ενημέρωσε ποτέ μετά από αυτά την κυβέρνηση του Ισραήλ για το αποτέλεσμα των ενεργειών του. Την ώρα δηλαδή που τα τρία μέρη συναντιόντουσαν στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ο Σ. Μιωνή ελεγχόταν από την ελληνική Δικαιοσύνη, και ο Δ. Παπαγγελόπουλος συζητούσε την εξέλιξη μιας δικαστικής διαμάχης…
Την ίδια στιγμή πάντως, σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής, με έγγραφο που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης αποκάλυψε τον πραγματικό ρόλο του τέως Υπουργού και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι στις 15/5/2018 δηλαδή 2 μήνες μετά την υπογραφή του συμφωνητικού–roadmap, που αναφερόταν σε πράξεις αρχειοθέτησης κακουργημάτων με αντάλλαγμα χρηματικό πόσο, έγινε συνάντηση στο γραφείο του Νίκου Παππά παρουσία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και εκπροσώπου του επιχειρηματία Μιωνή με θέμα «τήρηση των εκατέρωθεν δεσμεύσεων του συμβιβασμού».
«Δηλαδή ότι Παππάς και Παπαγγελόπουλος θα εγγυούνταν την αρχειοθέτηση υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση ως προς τη λίστα Λαγκάρντ. Πρόκειται για παραδοχή ότι ο ίδιος και ο Παπαγγελόπουλος, από κοινού, παρουσιάστηκαν και συμμετείχαν ως εγγυητές της πορείας ανοικτών ποινικών υποθέσεων», έλεγαν αργότερα γαλάζιες πηγές.
Ο Ν. Παππάς πάντως στις απαντήσεις του στην προανακριτική επέλεξε το δρόμο της... άγνοιας απαντώντας σε αρκετές περιπτώσεις ότι δεν γνωρίζει για τα όσα ερωτάται.
Στο μεταξύ πλέον η επιτροπή οδεύει ολοταχώς προς την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον κ. Παπαγγελόπουλο., Το επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής ήδη υπέδειξε τις σχετικές διαδικασίες και έτσι το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση που θα υπογράφεται από 30 βουλευτές.
Εάν η πρόταση εγκριθεί τότε η προανακριτική θα έχει αρμοδιότητα να ελέγξει και να παραπέμψει τον κ. Παπαγγελόπουλο όχι μόνο για τα τέσσερα αρχικά αδικήματα αλλά και για νέα που έχουν προκύψει από τις έρευνες. Να σημειωθεί ότι η επιστημονική επιτροπή επισημαίνει προς την προανακριτική πως έχει την αρμοδιότητα να παραπέμψει σε Ειδικό Δικαστήριο και πιθανά μη πολιτικά πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής ή συνέργειας.