«Θα υπάρξει ενημέρωση των κομμάτων από το υπουργείο Εξωτερικών» σχετικά με μια περιοχή 16 στρεμμάτων όπου εμφανίσθηκαν τουρκικές δυνάμεις, μετά από αλλαγή της κοίτης στον νότιο Έβρο αναφέρει σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στα εθνικά θέματα δεν χρειάζονται αντιπαραθέσεις, αλλά ότι πρέπει αντιμετωπίζονται με σύνεση και σοβαρότητα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6 και αναφερόμενος στην πολιτική αντιπαράθεση που έχει προκύψει μεταξύ Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της παρουσίας Τούρκων ένστολων σε ελληνική νησίδα εκτάσεως 16 περίπου στρεμμάτων στο νότιο Έβρο (θέση Μελισσοκομείο), καθώς και για το διάβημα από ελληνικής πλευράς προς την Άγκυρα, είπε ότι «Τα εθνικά ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σύνεση και σοβαρότητα».
Διευκρίνισε ότι προφανώς και θα υπάρξει ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων από το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση για ομοψυχία, προκειμένου η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό να είναι αρραγής και να μην γίνονται τα εθνικά θέματα -κυρίως, τα θέματα εθνικής κυριαρχίας, όπως ανέφερε- αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως «Η μεγάλη μας ανησυχία είναι η αγορά εργασίας», επισημαίνοντας ότι ναι μεν παρατηρείται αύξηση του αριθμού των ανέργων, ωστόσο αυτή δεν οφείλεται σε απολύσεις, αλλά στην έλλειψη προσλήψεων, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι «Δεν ξέρουμε αν το πλέγμα προστασίας είναι επαρκές», προσθέτοντας ότι αυτό θα φανεί στην πορεία και διευκρίνισε ότι το επόμενο τετράμηνο θα εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα-«γέφυρα», ώστε η χώρα να επιστρέψει το 2021 σε ρυθμούς ανάκαμψης και ανάπτυξης.
«Μας ενδιαφέρει να κρατήσουμε όρθια την ελληνική κοινωνία» δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο υπουργός Επικρατείας, υπενθυμίζοντας ότι το βάρος της κρίσης θα το επωμιστούν εξίσου εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, αλλά και το Δημόσιο και οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας ότι «Για μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να μην βρεθούμε σε νέες συνθήκες δημοσιονομικής έξαρσης».