Ήταν 2 Ιουλίου του 2015 και ο Πάνος Καμμένος δήλωνε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν την ασφάλεια στο εσωτερικό» με τον Αλέξη Τσίπρα που βρισκόταν δίπλα του επισκεπτόμενος ως πρωθυπουργός το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν αντέδρασε ούτε και επανέφερε τον υπουργό του στην τάξη. Ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ το κατάπιε αφού η παρουσία του «φίλου Πάνου» εξασφάλιζε την κυβερνητική πλειοψηφία. Σήμερα, εν μέσω μιας απίστευτης σε μέγεθος αλλά και ουσία κρίσης ο Π. Ρήγας δηλώνει πως ο ίδιος και ολόκληρο το κόμμα του δεν θα ανεχθούν «να βγει ο στρατός στους δρόμους» όπου αναφέρουν «φήμες» που γράφονται σε μέσα φίλα προσκείμενα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, μέσα.
Αυτή η νέα παρέμβαση του πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας , υφιστάμενου μάλιστα του Π, Καμμένου έρχεται να προστεθεί στο «μετά θα λογαριαστούμε», στα fake news περί ορίου ανάληψης στα ΑΤΜ αλλά και στις δημόσιες τοποθετήσεις του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιχειρεί για μια ακόμη φορά να ντύσει με έναν ιδεολογικό μανδύα την παγκόσμια υγειονομική κρίση.
Ιδεολογικό μανδύα ίδιο με αυτόν που το 2012 τον έφερε στη θέση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και το 2015 τον έκανε πρωθυπουργό για να σκίσει «με έναν νόμο και ένα άρθρο» το μνημόνιο και να χτυπήσει τα «νταούλια για να χορέψουν οι αγορές»
Ο Π. Ρήγας δεν είναι τυχαίο στέλεχος. Διετέλεσε εκτός από υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. Προέρχεται από τα σπλάχνα της Κουμουνδούρου. Επικαλούμενος φήμες για την κάθοδο του στρατού στους δρόμους επιχειρεί να ξυπνήσει άλλου είδους μνήμες. Να ρίξει δίπλα στις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού , αναφορές περί ακροδεξιάς.
Και με τον τρόπο αυτό να προσθέσει στα «μετά θα λογαριαστούμε», μια ακόμη πινελιά, δείχνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πιστός στο δόγμα «κάντε την κρίση ευκαιρία» για επαναφορά στην εξουσία.
Όλα δείχνουν πως στην Κουμουνδούρου επιχειρούν να αντιδράσουν έχοντας βρεθεί στο περιθώριο της πολιτικής σκηνής, τόσο με την υπόθεση του Έβρου και της θωράκισης των συνόρων όσο και με τον τρόπο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης.
Στο πλαίσιο αυτό πατώντας σε fake news και θεωρίες συνωμοσίας εμφανίζονται να στήνουν το σκηνικό της επόμενης ημέρας. Εμφανίζονται να φοβούνται το ενδεχόμενο μιας επιτυχημένης διαχείρισης της κρίσης από τη σημερινή κυβέρνηση. Βλέπουν ότι ακόμη και ξένα ΜΜΕ φέρνουν ως παράδειγμα την Ελλάδα και αναζητούν λύσεις υφαίνοντας τα ανάλογα σενάρια.
Άλλωστε η αποδοχή των ενεργειών της κυβέρνησης από τους πολίτες στα δυο μέτωπα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μόνο με fake news μπορεί στην παρούσα φάση να αντιμετωπιστεί.
Το ερώτημα είναι τι λέει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δείχνει δια της σιωπής να υιοθετεί τα όσα λένε ο Καρανίκας, ο Πολάκης, η Δούρου, ο Τόσκος και τώρα ο Ρήγας. Σε κάθε περίπτωση αυτή η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με υποσχέσεις αλλά με έργα. Και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα για το αν οι πολίτες θέλουν να ζήσουν ή όχι.