Λίγες ώρες μετά τη νέα δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως δεν θα ανεχθεί άλλη γραμμή πέραν της εθνικής που έχει χαράξει η κυβέρνησή του στα εξωτερικά θέματα, ο Πάνος Καμμένος δηλώνει ότι η πλειοψηφία στα Σκόπια είναι εύθραυστη και χαρακτηρίζει «αποστάτες» τους 8 βουλευτές του VMRO που στήριξαν τον Ζόραν Ζάερ.
Επιβεβαιώνοντας τα περί κυβερνητικής διγλωσσίας, που συνεχίζεται και μετά την παραίτηση Κοτζιά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ από τη Θεσσαλονίκη έστειλε με τη σειρά του μήνυμα στον Πρωθυπουργό, ότι δεν προτίθεται να σταματήσει τις παρεμβάσεις.
Έτσι, μετά το tweet με το οποίο υιοθετούσε τις καταγγελίες του VMRO το βράδυ της ψηφοφορίας στη Βουλή των Σκοπίων για προσπάθειες χρηματισμού βουλευτών, ο Πάνος Καμμένος ξαναχτύπησε σήμερα και ενώ είχαν προηγηθεί νέες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο ΥΠΕΞ.
Μάλιστα, οι αναφορές του Πάνου Καμμένου στα Σκόπια έγιναν τη στιγμή που δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου φέρουν τον Πρωθυπουργό να δηλώνει πως δεν θα ανεχθεί καμία άλλη διαφοροποίηση και από τον Π. Καμμένο.
Ο χαρακτηρισμός των βουλευτών ενός κοινοβουλίου ξένης χώρας αποτελεί παρέμβαση όπως και οι νέες προβλέψεις σχετικά με τα περί «εύθραυστης πλειοψηφίας» δείχνουν την πρόθεσή του να συνεχίσει να αποδομεί την κατά, Αλέξη Τσίπρα, εθνική γραμμή, την οποία ο ίδιος επανέλαβε και κατά την ομιλία του στην ανάληψη των αρμοδιοτήτων του υπουργού Εξωτερικών.
Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν ο Αλέξης Τσίπρας θα θεωρήσει ως «παρέμβαση εσωτερικού» τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στο εθνικό συμβούλιο των ΑΝΕΛ ή θα κάνει πράξη τις απειλές και προειδοποιήσεις του.
Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει οποιαδήποτε αντίδραση από Μαξίμου και υπουργείο Εξωτερικών, όπως δεν υπήρξε και στις καταγγελίες του Νίκου Κοτζιά περί «εκβιαστών» και «μπιστολιών του συστήματος» που υπονομεύουν την τιμή και αξιοπρέπειά του.
Άλλωστε οποιαδήποτε παρέμβαση που θα οδηγούσε τον Πάνο Καμμένο εκτός κυβέρνησης θα πρέπει να συνοδευτεί από μια συμφωνία με τους πρόθυμους για στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών, οι οποίοι ταυτόχρονα θα έχουν και την υποχρέωση να δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» συνολικά στους κυβερνητικούς χειρισμούς σε οικονομία, ασφάλεια, παιδεία, υγεία, δικαιοσύνη και εθνικά θέματα.