Νέα επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, σημειώνοντας πως έδειξε μεγαλύτερο ζήλο για να υπερασπιστεί την άποψή του υπέρ της πιστοληπτικής γραμμής παρά για να επιτελέσει τα καθήκοντά του ως διοικητής της ΤτΕ.
Με αφορμή την πτώση του Χρηματιστηρίου και τις πιέσεις που ασκήθηκαν στις τραπεζικές μετοχές, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί και πως η εικόνα αυτή στην πραγματική πορεία της ελληνικής οικονομίας.
«Το α'' εξάμηνο οι τράπεζες υπερέβησαν τους στόχους τους σε σχέση με τα κόκκινα δάνεια. Κομμάτι του σχεδιασμού μας είναι, πέρα από την προσπάθεια επιτάχυνσης της εκκαθάρισης των κόκκινων δανείων, είναι η δημιουργία μηχανισμού για να δοθούν εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου (asset protection scheme). Το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες, θα αποκλιμακωθεί το επιτόκιο του ελληνικού ομολόγου, όταν φανεί ότι επιτυγχάνονται οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος. Όταν η Ελλάδα χρειαστεί να προσφύγει στις αγορές θα το κάνει με επιτόκιο απολύτως βιώσιμο».
«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη. Η προληπτική γραμμή πίστωσης θα ήταν ένα μαξιλάρι ρευστότητας που θα συνοδευόταν με πρόσθετες δεσμεύσεις. Η πρόταση του κ. Στουρνάρα ενείχε και μια σκοπιμότητα δικαίωσής του, επειδή ήταν αρχιτέκτονας της πολιτικής του 2013-2014», συμπλήρωσε, διαψεύδοντας τη δημιουργία μιας bad bank.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι φάνηκε σαν να επιχαίρει όταν δημιουργήθηκε η αναστάτωση στο Χρηματιστήριο και ότι προσπαθεί να αξιοποιήσει πολιτικά την αναταραχή για να δικαιώσει το σενάριο που δεν της βγαίνει, το σενάριο καταστροφής της χώρας, ενώ παράλληλα επιτέθηκε και στον ΣΕΒ.
«Ο ΣΕΒ φαίνεται σαν να έχει βεντέτα με την ελληνική κυβέρνηση. Εκπροσωπεί τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπεί. Καταγγέλλει παροχολογία και ονομάζει παροχολογία συγκεκριμένες ελαφρύνσεις στις εισφορές, στον ΕΝΦΙΑ ή τη βούληση της κυβέρνησης να συγκροτήσει επιτέλους ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα».
Στη συνέχεια «άδειασε» τον Νίκο Φίλη, σχετικά με τις απόψεις του για την ΕΡΤ, αναφέροντας πως είναι αναγκαία μία ΕΡΤ αντικειμενική και αξιόπιστη.
Τέλος, για το πολυσυζητημένο θέμα της περικοπής των συντάξεων, επέμεινε ότι υπάρχει η δυνατότητα επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων και χωρίς την περικοπή των συντάξεων. «Αυτό λέμε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Από τη στιγμή που έγινε αποδεκτό ότι το μέτρο αυτό δεν είναι διαρθρωτικού αλλά δημοσιονομικού χαρακτήρα το μόνο που μένει είναι να συμφωνήσουμε στους αριθμούς», είπε.