Τη διστακτικότητά του ως προς το άνοιγμα των σχολείων, στο πλαίσιο άρσης των περιοριστικών μέτρων, όταν έρθει η ώρα, διατύπωσε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορονοϊό Ηλίας Μόσιαλος, σημειώνοντας ότι οι μαθητές μπορούν να είναι κατά το πλείστον ασυμπτωματικοί και να προκαλέσουν μεγαλύτερη διασπορά στον πληθυσμό.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics επισήμανε ότι «προσωπικά, θα ήμουν πολύ διστακτικός για το άνοιγμα των σχολείων. Είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί» και εξέφρασε την άποψη ότι είναι προτιμότερο τα σχολεία να μην ανοίξουν κανονικά με την άρση των μέτρων.
«Αν αποφασιστεί άνοιγμα των σχολείων, αυτό θα έπρεπε να γίνει για την τελευταία τάξη και με μοντέλο "ζωνών διδασκαλίας", να μην γυρίσουν όλοι οι μαθητές» εξήγησε.
«Δεν είμαστε σε κανονικές συνθήκες, πρέπει να σκεφτόμαστε διαφορετικά», δήλωσε τονίζοντας πως είναι λάθος να θεωρούμε πως με την άρση των μέτρων περιορισμού αυτομάτως θα επανέλθουμε στην καθημερινότητα πριν την έξαρση του κορονοιού.
Επίσης, ο καθηγητής επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα έδρασε σωστά στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα. Όπως σχολίασε συγκεκριμένα αν είχαμε φτάσει στο σημείο που έφτασαν η Ιταλία και η Ισπανία δεν θα ήταν δυνατόν να συζητάγαμε για επόμενη ημέρα.
Επίσης σημείωσε ότι με βάση την εμπειρία της Κίνας «πρέπει να εντείνεις τα μέτρα για 10 με 12 εβδομάδες από την στιγμή που τα πήρες για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα την επόμενη ημέρα» και εκτίμησε ότι τα μέτρα θα συνεχιστούν και το Μάιο.
Σχολιάζοντας τα μέχρι στιγμής στοιχεία για την εξέλιξη της επιδημίας στην χώρα, ο καθηγητής συμφώνησε πως είναι σε κάθε περίπτωση ενθαρρυντικά μην παραλείποντας να αναφέρει ωστόσο πως πιστεύει ότι πιο ασφαλής δείκτης είναι ο χρόνος διπλασιασμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των διασωληνωμένων, αυτών που εισήχθησαν σε ΜΕΘ.