Πολιτικό «deja vu», για την ελληνική οικονομία, χαρακτηρίζει τη συμφωνία στο Eurogroup, o ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» επισήμανε ότι το μόνο θετικό για την Ελλάδα είναι ότι δεν θα επαναληφθούν τα αδιέξοδα και η αβεβαιότητα του περασμένου καλοκαιριού, με το κλείσιμο των τραπεζών και αναρωτήθηκε για ποιον λόγο πανηγυρίζει η ελληνική κυβέρνηση.
«Το χθεσινό είναι ένα deja vu, πάλι μπαίνουμε στη διαδικασία των δόσεων των πιέσεων, κάποια πράγματα από αυτά που έχουν ψηφιστεί ζητούν οι δανειστές να αλλάξουν και να μπουν νέες προσθήκες, πάλι η αξιολόγηση θα είναι μια μακρά διαδικασία γι αυτό και παίρνουμε τμηματικά τις δόσεις» είπε ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», ενώ για το θέμα του χρέους τόνισε ότι η συζήτηση με τους δανειστές παραμένει «θολή».
«Δεν βλέπω κανέναν λόγο να πανηγυρίζει η κυβέρνηση παρά μόνο ότι δεν θα ζήσουμε αυτά που η ίδια δημιούργησε πέρσι το καλοκαίρι» τόνισε και πρόσθεσε: «Ουσιαστικά προχωράμε στις ίδιες κατευθύνσεις που υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα με πιο επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα».
Ο κ. Ανδρουλάκης είπε, ακόμη, ότι υπάρχει ζήτημα εμπιστοσύνης των θεσμών απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και για τον λόγο αυτόν συμφωνήθηκε να «σπάσει« το χρέος σε τρεις περιόδους. Επιπλέον, επέρριψε ευθύνες και στους δανειστές λέγοντας ότι η επιβολή του λεγόμενου «κόφτη» είναι απαράδεκτη και δημιουργεί κρίση δημοκρατίας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα, από τη στιγμή –που όπως υπογράμμισε– τα δημοσιονομικά μέτρα δεν λαμβάνονται από τα κοινοβούλια.
Εξάλλου, σχολιάζοντας το «πάγωμα» της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό από την Άγκυρα, ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε τον Ταγίπ Ερντογάν «πολιτικό πρόσωπο πολύ χαμηλής αξιοπιστίας» και κατηγόρησε την Ευρώπη για το γεγονός –όπως είπε– ότι του έδωσε ουσιαστικά «τα κλειδιά» του Προσφυγικού. «Πρέπει να καταλάβουν οι Έλληνες και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες ότι δεν υπάρχει συμφωνία με την Τουρκία» τόνισε και κατέληξε ερμηνεύοντας τις μειωμένες ροές των προσφύγων ως αποτέλεσμα των κλειστών συνόρων.