Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα με... Παππά

Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα με... Παππά

Γράφει ο Γιάννης Κ. Τρουπής

Μπορεί να προσήλθε στη Βουλή και να απάντησε στην ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, όμως δεν έπεισε κανέναν, τουλάχιστον μέσα στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Όπως μας μεταφέρει καλά ενημερωμένη πηγή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το θέμα με τον Νίκο Παππά δεν έχει τελειώσει, αντιθέτως μόλις αρχίζει. Για τη Νέα Δημοκρατία προκύπτει μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα και ο κ. Παππάς θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, όπως τονίζουν, πώς και γιατί θεωρεί ότι «ουδέν μεμπτόν» υπάρχει στο να κυκλοφορεί με έναν επιχειρηματία, ο οποίος ερευνάται για βαρύτατα αδικήματα από τις αμερικανικές αρχές.

Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πίεσης απέναντι στην κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία θα κάνει χρήση όλων των κοινοβουλευτικών και θεσμικών δυνατοτήτων της, ώστε να απαντήσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μια σειρά ερωτημάτων. Γι'' αυτό το λόγο ήδη κατατέθηκε αίτημα για κλήση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το σκοπό της επίσκεψής του στη Βενεζουέλα, παρέα με τον δικηγόρο, ειδικό για τις offshore, κ. Αρτεμίου. Επίσης καλείται να ενημερώσει για το ταξίδι στην Καραϊβική με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία κ. Χαλίλ.

Η παρουσία του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα στο κοινοβούλιο την περασμένη Παρασκευή πέρασε στα ψηλά της επικαιρότητας, μια και την συγκεκριμένη μέρα κυριάρχησε στην ειδησεογραφία η συνεδρίαση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών. Τα όσα είπε όμως ο κ. Παππάς δεν κάλυψαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γαλάζιες πηγές προαναγγέλλουν νέο κύκλο πρωτοβουλιών, προκειμένου να αναγκαστεί ο κ. Παππάς να μιλήσει για το περιεχόμενο της επίσκεψής του στη Βενεζουέλα και ειδικά για τη σχέση του με τον Λιβανέζο επιχειρηματία Χαλίλ.

Εκτιμούν μάλιστα ότι εξαιρετικά πολιτικό ενδιαφέρον θα έχει η απάντησή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στην ερώτηση που έχει ήδη τεθεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, για το εάν συναντήθηκε ξανά με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και μάλιστα εάν ο κ. Χαλίλ μπήκε και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια ώρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένει νέα προσπάθεια όξυνσης του πολιτικού κλίματος το επόμενο διάστημα, με διπλό στόχευση από την κυβερνητική πλευρά. Από τη μία για να «σκεπάσει» θέματα, στα οποία θεωρούνται ότι είναι ανοιχτοί (βλέπε ταξίδι Παππά στην Βενεζουέλα) και από την άλλη να για να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τη λήψη των νέων σκληρών μέτρων, τα οποία βρίσκονται ήδη στον δρόμο με υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου. 

Στη ΝΔ θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για να κρατηθεί στην εξουσία θα επιχειρήσει να ελέγξει κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής, με τις πρώτες του κινήσεις να είναι ήδη ορατές. Προσπάθησε να βάλει στο δικό του πλαίσιο τα ΜΜΕ με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Επιχείρησε να στήσει ένα νέο «κομματικό» κράτος με παράνομους διορισμούς. Στοχοποίησε τις ανεξάρτητες αρχές, καθυβρίζοντας μάλιστα τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος προβάλλει ως ο ιδανικός «φανταστικός» εχθρός. Όλα αυτά δείχνουν μια βαθιά καθεστωτική αντίληψη, την οποία ομολογούν και κάποια κυβερνητικά στελέχη δημόσια.

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις τη δήλωση γνωστού υπουργού προ εβδομάδων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει την Κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία», υπονοώντας ότι ο στόχος δεν είναι να κυβερνήσουν αλλά να εξουσιάσουν.

«Από ανθρώπους, που είχαν πολιτικό είδωλο τον Τσάβες και σήμερα χαριεντίζονται με τον Μαδούρο, δεν περιμένει κανείς κάτι περισσότερο. Όμως στη δημοκρατική και ευρωπαϊκή Ελλάδα αυτά δεν περνάνε» ήταν η φράση στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δεν κρύβει την ανησυχία του για την τακτική πόλωσης που θα θελήσει να ακολουθήσει η κυβέρνηση.

(Φωτογραφία: Sooc)