Την πρόθεση της κυβέρνησης να λάβει επιπλέον μέτρα στήριξης της οικονομίας αν παραστεί ανάγκη τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Για το θέμα του ανασχηματισμού ανέφερε ότι θα γίνουν «διορθωτικές κινήσεις» όταν κρίνει ότι απαιτούνται αλλά τώρα δεν είναι η στιγμή. Επανέλαβε, δε, ότι η προσοχή της κυβέρνησης είναι απόλυτα προσανατολισμένη στα ζητήματα που αφορούν την οικονομία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η δυσκολότερη απόφαση ήταν «να κλείσουμε τη χώρα με πολύ δραστικό τρόπο», καθώς έπρεπε να προστατευθεί η ασφάλεια των πολιτών αν και γνώριζε ότι αυτή η απόφαση θα οδηγούσε την οικονομία σε βαθιά ύφεση. Τόνισε ωστόσο ότι χώρα είναι πιο ισχυρή παρά την βαθιά ύφεση.
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάποια στιγμή προφανώς και θα γίνουν αλλαγές στην κυβέρνηση. Δεν είναι της στιγμής να γίνουν οι αλλαγές και όταν είναι θα το μάθετε από μένα. Όταν κρίνω ότι θα υπάρξει ανάγκη να γίνουν διορθωτικές κινήσεις αυτές θα γίνουν».
Για τα όσα συνέβησαν στον Έβρο, ο πρωθυπουργός ότι κατά τη δική του κρίση επρόκειτο για «αυτονόητη απόβαση» και για τον λόγο αυτό δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα για την απόφαση κλεισίματος των συνόρων. Αντίθετα, για το κλείσιμο της χώρας έπρεπε να συλλέξει αποφάσεις και για τον λόγο αυτό συζήτησε με τον κ. Τσιόδρα.
«Αποδείξαμε ως χώρα και κράτος ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας δύσκολες ασκήσεις όπως αυτή με τον κορονοϊό. Όταν συζητώ με τους Ευρωπαίους είναι σαφές ότι είμαστε μια χώρα που ξέρει και μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
«Ο Ιούλιος πολύ δύσκολος μήνας για τον Ελληνικό Τουρισμό. Όσο περνούν οι μέρες τόσο πιο πολύ θέλουν να έλθουν στην Ελλάδα από αυτούς που σκοπεύουν να ταξιδεύσουν. Εκπέμπουμε την εικόνα μιας σοβαρής χώρας. Αν χρειαστεί θα κλείσουμε πάλι τα σύνορα της χώρας», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση μαθαίνει από τα λάθη μας και δεν διστάζει να τα αναγνωρίσει και να τα διορθώσει, φέρνοντας ως παραδείγματα τους διορισμούς των διοικητών νοσοκομείων και το θέμα με τα δωμάτια καραντίνας.
Παραδέχθηκε ανησυχεί για την εξέλιξη του κορονοϊού και τις συνέπειες στην οικονομία αλλά και για τις εξελίξεις στα Ελληνοτούρκικα και τόνισε ότι η προσοχή της κυβέρνησης είναι απόλυτα προσανατολισμένη στα ζητήματα που αφορούν την οικονομία.
«Όταν χρειαστεί να υπάρξουν και αλλά μέτρα στήριξης δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε. Η Κυβέρνηση θα κριθεί και από την αποτελεσματικότητα της να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός. Πριν τον κορονοϊό η οικονομία πήγαινε πολύ καλά. Η πρόκληση των επόμενων 12 μηνών είναι η απορρόφηση των κραδασμών της οικονομικής κρίσης και να κάνουμε αλλαγές που υπάρχουν στο οικονομικό μας πρόγραμμα. Στους 12 μήνες η Κυβέρνηση παρήγαγε 85 νομοσχέδια. Ξεκινήσαμε σημαντικές επενδύσεις στην χώρα.Βελτιώθηκε η κατάσταση στον τομέα της τάξης και της ασφάλειας. Παρά τις δυσκολίες είμαστε συνεπείς απέναντι στο Ελληνικό λαό για τις δεσμεύσεις που δώσαμε. Υποστηρίξαμε την οικονομία με ένα συνολικό πακέτο 24 δις. Θα υποστηρίξουμε την οικονομία μέχρι να έλθουν τα νέα χρήματα από το υφιστάμενο ΕΣΠΑ. Ο κρατικός προϋπολογισμός και οι υφιστάμενοι Ευρωπαϊκοί πόροι θα στηρίξουν την Οικονομία», ανέφερα χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τα ελληνοτουρκικά σημειώνοντας ότι «είχα πει ότι δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση η συνομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον τον Τούρκο πρόεδρο. Έχουμε σημαντικές διαφορές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μιλάμε. Η επικοινωνία είχε διακοπεί όχι με δίκη μου υπαιτιότητα. Ο Ερντογάν είπε ότι δεν ήθελε να μίλα μαζί μου. Έχουν αποκατασταθεί οι θεσμικοί δίαυλοι επικοινωνίας. Και οι σύμβουλοι μας μπορούν να μιλάνε. Η Ελλάδα δεν ήταν εκείνη στην ΕΕ που επέμεινε να εξαιρεθεί η Τουρκία από το πρώτο άνοιγμα των συνόρων», συμπλήρωσε.