Αν τα νησιά μας ήταν διασυνδεδεμένα με υποθαλάσσια καλώδια θα γλίτωναν οι καταναλωτές πολλά λεφτά, κάθε χρόνο, υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του ΑΔΜΗΕ, στην ΔΕΘ υπογραμμίζοντας ότι κάθε χρόνο το ποσό που δίνουν είναι «700 με 800 εκατομμύρια ευρώ, επειδή δεν υπάρχουν διασυνδέσεις των νησιών».
Αναλυτικότερα, όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός «μία από τις δουλειές του ΑΔΜΗΕ είναι να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση και αυτή είναι και η κατεύθυνση της κυβέρνησης και βεβαίως μια άλλη βασική δουλειά είναι τα δίκτυα που συνδέουν την Ελλάδα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τις γειτονικές μας χώρες. Αυτό θα μας επιτρέψει να μπούμε δυναμικά στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας και (αυτό) σημαίνει ουσιαστική ενεργειακή, αλλά και οικονομική αναβάθμιση της χώρας», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το όφελος για τους φορολουμένους θα είναι μεγάλο.
Παράλληλα, ο ΑΔΜΗΕ έχει δρομολογήσει πλάνο τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην τρέχουσα δεκαετία, συνδράμοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, ανέφερε ο πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης.
"Το εμβληματικότερο έργο που αυτή τη στιγμή που διεξάγει ο ΑΔΜΗΕ είναι η ηλεκτρική διασύνδεση ανάμεσα στην Αττική και την Κρήτη" υπογράμμισε ο κ. Μανουσάκης, προσθέτοντας ότι, "ταυτόχρονα, γίνεται ένας αγώνας προκειμένου να καταστεί η Θεσσαλονίκη περιφερειακό κέντρο ελέγχου των ηλεκτρικών συστημάτων μεταφοράς ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ιταλίας".
Ο κ. Μπακούρας ανέφερε ότι “έχουμε την άδειά μας, μέχρι το 2043, αποκλειστικότητας στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας και μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού χθες, για τις φοροελαφρύνσεις πάνω στα μερίσματα και στα κέρδη, θα παρουσιάσουμε τον επόμενο Οκτώβριο, Νοέμβριο ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων για την επόμενη πενταετία που θα καλύψει όλες τις περιοχές”.