«Το συνέδριό μας είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα των εκλογών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β'' Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».
«Θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε ως αφετηρία, έτσι ώστε να οδεύσουμε προς τις εκλογές με έναν καθαρό πολιτικό λόγο, με ένα σαφές και ρεαλιστικό πρόγραμμα και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μην αλλάξει απλώς η κυβέρνηση, να αλλάξει σελίδα η χώρα. Αυτός είναι ο βασικός σκοπός του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα είναι συνέδριο ενότητας για την ίδια τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και ένα συνέδριο από το οποίο θα απευθύνουμε μία έκκληση εθνικής ενότητας συνολικά, διότι οι εντάσεις θα υπάρχουν ως παραφωνία, αλλά την επομένη μέρα των εκλογών, πρέπει και σε αυτό το επίπεδο, του πολιτικού κλίματος, να δημιουργήσουμε ένα καινούριο περιβάλλον», εξήγησε.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι έχει επιλέξει την πολιτική όξυνση εδώ και καιρό και «κάνει συνεχείς επιθέσεις -και πολιτικές και προσωπικές- και προφανώς ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει κατά διαστήματα να δίνει κάποιες απαντήσεις, για να μη θεωρηθεί και διά της ελλείψεως απαντήσεως ότι συναινούμε ή ότι έχουμε κάτι να φοβηθούμε». «Χαρακτηριστικό παράδειγμα», διευκρίνισε, «είναι αυτό που ειπώθηκε για μένα και ακόμη μια φορά από τον κ. Τσίπρα, ότι δήθεν ήμουν υπέρ της περικοπής των συντάξεων».
«Ο κ. Τσίπρας, όταν του διάβασε ο κ. Μητσοτάκης τα πρακτικά, έφτασε να αρνηθεί ακόμη και τα πρακτικά, τα οποία λένε ότι στη δική μου τοποθέτηση, όταν μίλησα στον κ. Μοσκοβισί, είπα ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης, που να θέλει να περικοπούν οι συντάξεις και προσέθεσα πως "αν, κύριε Επίτροπε, μας πείτε ότι η συμφωνία αυτή για τις συντάξεις θα ακυρωθεί και θα ακυρωθούν ενδεχομένως και οι υπόλοιπες συμφωνίες της χώρας, καλοδεχούμενο". Αυτά είπα και στη συνέχεια προσέθεσα ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστούν οι κανόνες του παιχνιδιού, να ξέρουμε τι θα συμβεί -διότι τότε υπήρχε μία φημολογία- για να δούμε πώς προχωρεί η χώρα», είπε ο κ. Χατζηδάκης, και συμπλήρωσε: «Ο πρωθυπουργός επιτρέπει στον εαυτό του να κάνει αδιανόητα πράγματα. Στις δημοκρατίες όλοι κάποια στιγμή χάνουν. Καλό είναι να χάνουν αξιοπρεπώς. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας και γι'' αυτόν το λόγο φοβάται ότι και η ήττα του θα είναι μεγαλύτερη».
Σχολιάζοντας, εξάλλου, τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η κυβέρνηση θα αναδείξει σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο, τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ περί ανταλλαγής των μειώσεων στις συντάξεις με τη συμφωνία για το Μακεδονικό, ώστε να κληθεί το κόμμα να δώσει εξηγήσεις ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Ο κ. Τζανακόπουλος θα μας πάει στον γυμνασιάρχη για να μας τραβήξει το αφτί μας; Ένα κίνημα, το οποίο ήλθε, ισχυριζόμενο ότι είναι ριζοσπαστικό, σχεδόν επαναστατικό, έχει γίνει καταδότης στις Βρυξέλλες και στις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες; Πώς επιτρέπουν στον εαυτό τους να πέφτει τόσο χαμηλά πολιτικά; Νομίζω έχουν μπροστά τους δύο επιλογές: Να χάσουν αξιοπρεπώς ή να χάσουν αναξιοπρεπώς. Έχουν επιλέξει να χάσουν αναξιοπρεπώς. Δικαίωμά τους».
Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε: «Η τελευταία τοποθέτηση του Ζάεφ έχει δημιουργήσει αναταράξεις. Η δική μας ανάγνωση της υπόθεσης είναι πως, δυστυχώς, τού επιτρέπει η συμφωνία να ισχυρίζεται τα όσα είπε ο Ζάεφ. Μιλάει για διδασκαλία της "μακεδονικής γλώσσας" στην Ελλάδα, βασιζόμενος στο ότι η ίδια η Ελλάδα στη συμφωνία αυτή αναγνώρισε ότι υπάρχει "μακεδονική γλώσσα". Επομένως έρχεται και λέει στη συνέχεια ότι "μου αναγνωρίζεις μακεδονική γλώσσα, θα τη διδάσκεις λοιπόν και στα σχολεία σου, αν χρειαστεί, ή στα φροντιστήρια". Είναι πολύ ενοχλητικό, εξοργίζει όλους τους Έλληνες, αλλά έχει προηγηθεί μια συμφωνία για την οποία είχαμε προειδοποιήσει».
Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις. Ευρωπαίοι εξ ανάγκης ή εκ πεποιθήσεως;» ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε την ανάγκη για «αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που δεν θα τις ανακαλύψουμε σε κάποιο μαγικό καπέλο, υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που έχουν προχωρήσει πριν από εμάς». «Ο στόχος της πολιτικής πρέπει να είναι η προστασία των πολλών ανυπεράσπιστων Ελλήνων και με αυτή την έννοια, παρά το ότι προφανώς τα τελευταία χρόνια -και πριν και μετά τα μνημόνια- έχουν γίνει από πολλούς υπουργούς όλων των κυβερνήσεων διάφορες παρεμβάσεις στη σωστή κατεύθυνση, την ίδια στιγμή πρέπει να δεχθούμε ότι υπάρχουν πολλά να γίνουν και στο επίπεδο της οικονομίας και στο επίπεδο της δημόσιας διοίκησης, της εκπαίδευσης, της δικαιοσύνης, ώστε η Ελλάδα να αλλάξει ταχύτητες, να έχουμε μια καλύτερη εικόνα διεθνώς και μια καλύτερη ζωή στην καθημερινότητά μας. Για να πετύχεις στις μεταρρυθμίσεις πρέπει να τις πιστεύεις, να τις κάνεις κτήμα σου, αλλά και να τις εξηγείς, ιδιαίτερα στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα», υπογράμμισε.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: intime.news