Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κινηματική τακτική και τον ακτιβισμό δείχνει να υλοποιείται σε όλες τις μορφές ξεκινώντας από την επιστροφή στο πεζοδρόμιο και φτάνοντας στο χώρο της Βουλής, θυμίζοντας τις εποχές που οι βουλευτές του έβγαιναν στον προαύλιο χώρο με πανό για να χαιρετίσουν τους αγανακτισμένους του Συντάγματος.
Παράλληλα με τα προσκλητήρια για συλλαλητήρια που έφτασαν μέχρι το σημείο στήριξης των αιτημάτων του Δ. Κουφοντίνα και την παρουσία του ίδιου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις πορείες, όπως την περίοδο του καλοκαιριού του 2014 για να υποστηρίξει τα δίκαια των εργατών και των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα μέσω των συνδικαλιστών του… δημοσίου στο στόχαστρο έχει μπει και η Βουλή.
Από τις ακραίες εκφράσεις και τις ύβρεις κατά του πρωθυπουργού, τις προσωπικές επιθέσεις που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικού του κόμματός του, αλλά και τις προσπάθειες να τον εμπλέξει με διάφορες υποθέσεις, κατηγορώντας τον για «συγκάλυψη» μέχρι τις απειλές για παραβίαση των αποφάσεων που αφορούν στους περιορισμούς στο πλαίσιο της πανδημίας, που έχουν ληφθεί μάλιστα από τη διάσκεψη των προέδρων κατόπιν εισηγήσεων ειδικών.
Και από τις καταστροφολογικές προβλέψεις, τις επιθέσεις κατά του προέδρου της Βουλής μέχρι τη σημερινή παρέμβασή του όπου, όπως τόνισε ο Κώστας Τασούλας ήταν εκτός κανονισμού, πολύ δεν περισσότερο όταν η ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό αφορούσε θέμα εκτός κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι θα ταράξει την κυβέρνηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και ο Κώστας Τασούλας, ο πρόεδρος της Βουλής εφήρμοσε τον κανονισμό που επικαλούνται όλοι, σημειώνοντας μάλιστα ότι αν κάποιο κόμμα επιθυμεί να αλλάξει, είναι ανοιχτός σε προτάσεις. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει την ένταση εκτιμώντας, όπως οι σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα τον έχουν πείσει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ότι είναι καλύτερος ρήτορας και κερδίζει με τις εμφανίσεις και επιχειρεί να αναδείξει κάθε θέμα στη Βουλή. Και αυτό ναι μεν αποτελεί δικαίωμα των κομμάτων του κοινοβουλευτικού τόξου, εν τούτοις στον ναό της δημοκρατίας, όπως αποκαλείται υπάρχουν και διαδικαστικές λειτουργίες που αποτρέπουν τον ευτελισμό του.
Ευτελισμό που τείνει να μετατρέψει τον θεσμό σε αρένα ακτιβισμού στο πλαίσιο της τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει συνθήκες κατάλυσης της Δημοκρατίας και να αναδείξει ένα αντιδεξιό μέτωπο που προς το παρόν αποτυγχάνει.
Ο Αλέξης Τσίπρας που ως πρωθυπουργός απέφευγε επιμελώς της Βουλή, ειδικά μετά το τρίτο μνημόνιο που έφερε μετά το γνωστό δημοψήφισμα, έχει στόχο να μετατρέπεται ο χώρος σε αρένα έντασης, προκειμένου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, οι οποίοι όμως, μέσα απ'ο τις δημοσκοπήσεις στέλνουν σαφές μήνυμα αλλαγής στάσης. Οι μόνοι που δείχνουν να τον ακολουθούν είναι οι συνήθεις οπαδοί, που ούτως ή άλλως στηρίζουν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ από την περίοδο του 3%
Είναι χαρακτηριστικό έφτασε να κατηγορεί τον πρωθυπουργό για τη μη συζήτηση ερωτήσεων γνωρίζοντας πως το πρόγραμμά του συνδέεται με διεθνείς επαφές, όπως έγινε και σήμερα.
Σε κάθε περίπτωση όμως, οι αριθμοί αναφορικά με τον σεβασμό στο κοινοβούλιο είναι καταλυτικοί και έχουν παρουσιαστεί και την προηγούμενη φορά και το ζήτημα πλέον αφορά την τακτική του Αλέξη Τσίπρα και την ένταση που επιλέγει να μεταφέρει εντός του Κοινοβουλίου. Άλλωστε το έχει ήδη προαναγγείλει, κάνοντας λόγο για «αγώνες» στους δρόμους και τα συλλαλητήρια αλλά και «εντός της Βουλής».