Θα μπορούσε απλά να χαιρετίσει την επένδυση και το όφελος που θα προκύψει για τη χώρα μας από την επιλογή της Microsoft. Τότε όμως δεν θα ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε ο πρόεδρος της Μicrosoft επιλέγοντας να τονίσει την «πειστικότητα» του Έλληνα Πρωθυπουργού και την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα και την κυβέρνηση, τσαλάκωσε το αφήγημα της Κουμουνδούρου περί «οικονομικής καχεξίας».
Η υποδοχή της επένδυσης με το μεγάλο οικονομικό και όχι μόνο όφελος για τη χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εξέπληξε κανέναν. Όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση ξυπνούν τα αριστερά αντανακλαστικά και για το λόγο αυτό θέτει θέμα διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος, ενώ η μέχρι τώρα τακτική του σκληρού ροκ και του καταγγελτικού λόγου δεν επέτρεπε αισιοδοξία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τη γραμμή που είχε χαράξει πριν γίνει κυβέρνηση. Ουδεις δύναται να ξεχάσει τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει προς τους επενδυτές να αποφύγουν να λάβουν μέρος σε αποκρατικοποιήσεις διοτι ο ίδιος ως πρωθυπουργός θα ακύρωνε τους σχετικούς διαγωνισμούς. Ούτε και τα στελέχη του κόμματός του να κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια για να μη προχωρήσουν οι διαδικασίες αξιοποίησης.
Ως κυβέρνηση δεν έκανε κάτι διαφορετικό. Δημιούργησε προσκόμματα σε κάθε μεγάλη επένδυση για την οποία έπρεπε να λάβει άδεια και από τις διάφορες συνιστώσες που αντιδρούσαν, ακόμη και από την νεολαία του κόμματος.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε για την επένδυση της Microsoft αναδεικνύει όμως πανικό διότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πως η χθεσινή εξέλιξη «γράφει πόντους» στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα στελέχη που έτρεξαν τη συμφωνία.
Κυρίως όμως ακυρώνει το αφήγημα που έχει στήσει η Κουμουνδούρου, σχετικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης για την οικονομική ύφεση που σε παγκόσμιο επίπεδο έχει προκαλέσει η πανδημία του Κορονοιού. Ένα αφήγημα που θέλει τη χώρα έρμαιο των εξελίξεων χωρίς λόγο και ρόλο και το οποίο καταρρίπτεται από την απόφαση του κολοσσού που φέρει το όνομα Microsoft να επιλέξει Ελλάδα.
«Αυτή η σημαντική επένδυση δείχνει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία,στον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο Brad Smith αγνοώντας πιθανόν τον αντιπολιτευτικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ και τις συνεχείς καταγγελίες του για την πορεία της οικονομίας.
Με αποτέλεσμα να ρωτά μέσω της ανακοίνωσής που εξέδωσε «Ποια ακριβώς η συμβολή του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του στην υλοποίηση της επιχειρηματικής στρατηγικής της Microsoft» αλλά και ποιο το οικονομικό όφελος που θα προκύψει.
Και κυρίως να ρωτά «Ποιο το οικονομικό αντάλλαγμα της Ελλάδας, βάσει του αρχαιολογικού νόμου, από την ψηφιακή αποτύπωση των μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς;»
Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα την ώρα που οι τριγμοί στην παγκόσμια οικονομία από την πανδημία συνεχίζονται εμφανίζεται να βρίσκεται στα ραντάρ των ξένων επενδυτών, κάτι που δίνει credits στις προσπάθειες επιτρέποντας έστω ένα παράθυρο αισιοδοξίας.