Για την ανεξαρτησία και τον πλουραλισμό της δημόσιας τηλεόρασης δεσμεύτηκε από το βήμα της βουλής ο Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως η κριτική για τη συγκέντρωση αρμοδιοτήτων στον πρωθυπουργό είναι όχι μόνο αβάσιμη αλλά και υποκριτική και πηγάζει μόνο από διάθεση μικροπολιτικής αντιπαράθεσης.
«Τα θέματα των μέσων ενημέρωσης επιστρέφουν εκεί που ήταν στις περισσότερες κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης. Σε αρμόδιο Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ που εκτελεί και χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν πληγεί από τη νέα ψηφιακή εποχή, ενώ προανήγγειλε τον εκσυγχρονισμό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και άλλες επτά πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα ΜΜΕ.
1ον. Εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
2ον. Αναδιοργάνωση της Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων.
3ον. Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων και εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της.
4ον. Επαναπροσδιορισμό του brand «Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων» ώστε να καταστεί συνώνυμο της αντικειμενικής, άμεσης, πλήρους και έγκυρης ενημέρωσης, μέσα από συνέργειες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
5ον. Άρση στρεβλώσεων που έχουν δημιουργηθεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Πάντα με γνώμονα το Σύνταγμα και τη διαφάνεια, αλλά και την αναγκαία νομοθετική σταθερότητα που θα προσελκύσει επενδύσεις, θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των μέσων και τις θέσεις εργασίας στον κλάδο.
6ον. Εκσυγχρονισμό του ρυθμιστικού πλαισίου για τον πανελλήνιο, περιφερειακό και τοπικό τύπο.
7ον. Μεταφορά στην εθνική νομοθεσία της κοινοτικής Οδηγίας 2018/1808 για την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων.
8ον. Χάραξη εθνικής οπτικοακουστικής πολιτικής μέσω της ενεργούς συμμετοχής της Ελλάδας σε όλες τις αρμόδιες ομάδες εργασίας οπτικοακουστικών θεμάτων του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.