Την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα στείλει ηχηρό μήνυμα, πως δεν θα επιτραπεί να συνεχιστεί ο διχαστικός κατήφορος και η ακραία πόλωση που οδηγούν τη χώρα σε πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο, ενόψει των εθνικών εκλογών, εξέφρασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής Γιάννης Μεϊμάρογλου.
Σε συνέντευξή του, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μεϊμάρογλου επισήμανε ότι το μήνυμα που πρέπει να δοθεί στο εσωτερικό της χώρας είναι ότι η δημοκρατική-προοδευτική παράταξη είναι και πάλι δυναμικά παρούσα στο πολιτικό σύστημα, αποφασισμένη να μην επιτρέψει να συνεχιστεί ο διχαστικός κατήφορος και η ακραία πόλωση.
«Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει από την κρίση αν δεν υπάρξει μια ευρύτατη προγραμματική συναίνεση πολιτικών δυνάμεων. Η αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν, θα του δώσει την δυνατότητα να συμβάλει στη χάραξη μιας νέας, προοδευτικής πορείας για τη χώρα», τόνισε.
Υποστήριξε ακόμη, ότι στο τιμόνι της Ευρώπης χρειάζεται «μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στην οποία οι σοσιαλδημοκράτες θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο», ενώ αναφερόμενος στην ψήφο προς το ΚΙΝΑΛ τη χαρακτήρισε σημαντική και χρήσιμη επειδή «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα στείλει ηχηρό μήνυμα ενόψει των εθνικών εκλογών» και σημείωσε ότι το ΚΙΝΑΛ, απέναντι στην πόλωση και τον διχασμό, αντιπαραθέτει τη δική του προγραμματική πρόταση με στόχο τη συνεργασία και τη συναίνεση.
Ερωτηθείς για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα φύγει από ευθιξία μετά την ήττα της στις ευρωεκλογές. «Έχει αποδείξει ότι δεν ιδρώνει το αυτί της. Θα φύγει μόνο με την αμετάκλητη ετυμηγορία των πολιτών στις εθνικές εκλογές», συμπλήρωσε.
Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές παροχές, σημείωσε ότι προφανώς θα πρέπει να ελαφρυνθούν όσοι σηκώνουν τα βάρη της κρίσης, ωστόσο «δεν θα πρέπει να εμπαίζονται και να γίνονται αντικείμενο χυδαίας προεκλογικής συμπεριφοράς και μάλιστα από εκείνους που τους επιβάρυναν με τη διακυβέρνησή τους και τους οδήγησαν σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο». «Το κράτος πρέπει να είναι κινητήριος μοχλός ανάπτυξης και όχι «φιλόπτωχος» ψηφοθηρικός οργανισμός», υπογράμμισε.