Ως βολονταριστικό χαρακτήρισε και αυτόν τον προϋπολογισμό της Κυβέρνησης, για το 2018, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτής Αττικής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Μάλιστα, αντιπαραβάλλοντας τις περσινές υπερεκτιμήσεις της Κυβέρνησης για τον στόχο ανάπτυξης το 2017, που αντί για 2,7% επετεύχθη 1,6%, τότε ο νέος πάλι φιλόδοξος στόχος του 2,5% για το 2018, εκτίμησε πως μάλλον καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κυμανθεί στο 1,5%. Στο σημείο αυτό τόνισε, ότι αντίθετα με τους στόχους της ανάπτυξης, οι στόχοι των πλεονασμάτων υπερκαλύπτονται, επιβαρύνοντας τους φορολογούμενους και παίρνοντας τα ίδια λεφτά από μια πίτα, που δεν μεγάλωσε.
Το μεγάλο στοίχημα, όπως είπε ο βουλευτής του Ποταμιού, είναι οι προϋπολογισμοί να στηρίζονται σε βιώσιμες και μακροπρόθεσμες πολιτικές και όχι κοντόφθαλμες και ευκαιριακές πολιτικές, οι οποίες τελικά λειτουργούν εις βάρος της χώρας και των πολιτών. Τόνισε τις μεγάλες αρνητικές αποκλίσεις στα έσοδα του 2017 και την αντίστοιχη μειωμένη πρόβλεψη για το 2018, σε σχέση με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Αντέκρουσε την άποψη της Κυβέρνησης, ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση, επειδή μειώνονται τα έσοδα του κράτους, καθώς όπως σημείωσε ο λόγος είναι ότι έχει μειωθεί το φορολογητέο εισόδημα και συνεπώς έχει εξαντληθεί η φοροδοτική δυνατότητα του κόσμου. Το ίδιο σκηνικό συμβαίνει και στο ασφαλιστικό, όπου και επιβαρύνονται οι πολίτες και οι συντάξεις μειώθηκαν και η κρατική επιχορήγηση στον ΕΦΚΑ συνεχίζεται σταθερή. Επεσήμανε για ακόμη μία φορά την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, μια ενέργεια, η οποία όπως είπε έχει οδηγήσει σε διακοπή δραστηριότητας, σε φοροδιαφυγή και σε μεταφορά έδρας πολλών αυτοαπασχολουμένων εκτός Ελλάδας. Επανερχόμενος στο θέμα του κοινωνικού μερίσματος υποστήριξε ότι με αυτούς τους φόρους τα συνήθη υποζύγια θα πάψουν πλέον να ανταποκρίνονται και έτσι τα έσοδα θα μειωθούν.
Τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας τις συνέδεσε άμεσα με τη συρρίκνωση της εγχώριας ζήτησης και όπως είπε η όποια μικρή ανάκαμψη αφορά κυρίως ελαστικές μορφές εργασίας και ουσιαστικά μία κανονική θέση εργασίας σπάει σε δύο θέσεις μερικής απασχόλησης. Και όλο αυτό θα έπρεπε να το έχει αντιληφθεί η Κυβέρνηση και να μην επικρατεί αυτή η αισιοδοξία στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού για το 2018.
Για το κεφάλαιο των επενδύσεων σημείωσε, ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και κατάλληλο κλίμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, εμπιστοσύνη η οποία όπως είπε, έφυγε καλπάζοντας το 2015 και επιστρέφει έρποντας σιγά σιγά.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, υποστήριξε ότι ο στόχος 2,5% ανάπτυξης πρέπει να υπηρετηθεί συνολικά και όχι να υπονομευθεί με καθυστερήσεις στην αξιολόγηση όπως πέρυσι, καθώς το πρώτο πλάνο πρέπει να είναι η οικονομία και η βιώσιμη έξοδος στις αγορές τον ερχόμενο Αύγουστο μετά το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ.