Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
Σχολιάζοντας τη στάση του κ. Πολάκη, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως ο αναπληρωτής υπουργός υγείας είναι μια κινητή πρόκληση για τους κοινοβουλευτικούς και δημοκρατικούς θεσμούς.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε: «Ο δε κ. Πολάκης θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι αυτή τη στιγμή μία κινητή πρόκληση για τους δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς θεσμούς, αλλά αυτό είναι πράγματι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να απασχολήσει τον κ. Τσίπρα. Τον ελληνικό λαό πρέπει να τον απασχολήσει το γενικότερο ζήτημα, πού πηγαίνουμε».
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στη στάση του Πρωθυπουργού να στοχοποιήσει μια δημοσιογράφο, την κ. Ευαγγελία Τσικρικά, τονίζοντας πως δεν έχει αίσθηση του μέτρου και καμία αντοχή να δεχθεί κριτική.
«Ταυτίζει τον εργαζόμενο με τον εργοδότη, ταυτίζει τον υποψήφιο άνεργο με αυτόν που κατηγορεί ως διαπλεκόμενο, δηλαδή δεν έχει καμία αίσθηση του μέτρου αλλά και καμία αντοχή να δεχθεί την κριτική. Θα μπορούσε να απαντήσει πολύ απλά, πολύ ανθρώπινα, να μην ανοίξει τη συζήτηση επί της ουσίας με έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων ή με κάποιον άνθρωπο που στο κάτω-κάτω καταθέτει την αγωνία του», είπε ο κ. Βενιζέλος.
Εστιάζοντας στην παρουσία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός: «Είναι προσβλητικό για τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού να πηγαίνει το 2016 και να λησμονεί τελείως, με τεχνητή αμνησία τί είχε πει το 2014, λίγο πριν τις εκλογές ως "Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης", αλλά να λέει ταυτόχρονα ότι τις προεκλογικές του εξαγγελίες του 2015 τις εφάρμοσε στο ακέραιο, δηλαδή και αυτές που αφορούσαν τις συντάξεις και αυτές που αφορούσαν την φορολογική πολιτική και τον ΕΝΦΙΑ και αυτές που αφορούσαν την αγορά και τους μικρομεσαίους. Το κυριότερο είναι ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για το μέλλον. Τί λέει, «πηγαίνουμε καλά με αυτά που κάνουμε και θα πάμε ακόμη καλύτερα"».
Ξεκαθάρισε πως το ζήτημα δεν είναι τα Μέσα Ενημέρωσης αλλά οι θεσμοί, η δημοκρατία και το κράτος δικαίου.
Για τις προσπάθειες συγκρότησης ενός ενιαίου κεντροαριστερού πολιτικού χώρου, υποστήριξε πως η συζήτηση για το ποιο πρόσωπο θα ηγηθεί και για τα οργανωτικά σχήματα είναι δευτερεύουσας σημασίας ενώ πρόσθεσε πως αυτό που προέχει είναι μια εθνική στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος.