Επιμένει "το Ποτάμι" για εξηγήσεις στις καταγγελίες του Σ. Θεοδωράκη στη Βουλή

Επιμένει "το Ποτάμι" για εξηγήσεις στις καταγγελίες του Σ. Θεοδωράκη στη Βουλή

Επανέρχεται το "Ποτάμι" ζητώντας με επιτακτικό τρόπο απαντήσεις για τη (νεο)διαπλοκή που είχε καταγγείλει με ονόματα και... διευθύνσεις στη Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης κατά την πρόσφατη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για θέματα Δικαιοσύνης και διαφάνειας και διερωτάται "γιατί έχασαν τη φωνή τους οι υπουργοί της κυβέρνησης". 

Στην ανακοίνωση του κόμματος επαναδιατυπώνονται μία προς μία όλες οι καταγγελίες του κ. Θεοδωράκη αρχής γενομένης απο τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας "το Χωνί" που προσελήφθη στο Δημόσιο και πήρε εκατ. ευρώ σε διαφήμιση έως τις συμβάσεις για την φιλοξενία και την σίτιση των προσφύγων. Επισημαίνεται μάλιστα στην ανακοίνωση του Ποταμιού πως "κάποιοι νομίζουν ότι οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες είναι βραδινά πολιτικά γκαλά, στα οποία λέγονται τα πάντα και η κυβέρνηση δεν απαντάει σε τίποτα. Επανερχόμαστε, λοιπόν, στα όσα αποκαλύφθηκαν στη Βουλή και ρωτάμε την κυβέρνηση:"

1ον: Παραμένει κυβερνητικός υπάλληλος στον τομέα της ενημέρωσης, ο εκδότης της περιθωριακής εφημερίδας «Το Χωνί»; Με πόσα χρήματα (μισθός και κρατικές διαφημίσεις) εξαργυρώνει τις συνεχείς χυδαίες επιθέσεις του εντύπου του, στους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης;

2ον: Παραμένει κυβερνητικός υπάλληλος του Υπουργείου Αμύνης ο διαχειριστής του εθνικιστικού site olympia.gr; Ποιοι άλλοι συντάκτες και διαχειριστές του συγκεκριμένου site πληρώνονται από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και από ποια κονδύλια;

3ον: Γιατί δόθηκαν 1.277.167 χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή του hotspot στη Χίο όταν

- η έκταση παραχωρήθηκε από το Δήμο

-ο εξοπλισμός και τα κοντέινερ που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες διατέθηκαν από τα Ελληνικά Πετρέλαια

-τα κρεβάτια μεταφέρθηκαν από τις στρατιωτικές μονάδες και

-την φροντίδα των 30 στρεμμάτων είχαν φαντάροι

"Σημειώνουμε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός για το Hot Spot της Χίου, διάρκειας μίας (1) μόνο ημέρας, είχε προϋπολογισμό 1.229.477 ευρώ και τον κέρδισε εταιρεία από την Αργυρούπουλη με προσφορά 853.984 ευρώ. Είκοσι μέρες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών βγήκε συμπληρωματική δαπάνη για την «έντεχνη ολοκλήρωση του έργου» προϋπολογισμού 423.183 ευρώ. Οι εργασίες έγιναν από την ίδια εταιρεία και τελικά το έργο στοίχισε συνολικά 1.277.167 ευρώ,πολύ κοντά στον αρχικό προϋπολογισμό.

Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει στα συγκεκριμένα αυτά ερωτήματα και να δώσει στη δημοσιότητα τις δαπάνες και τις συμπληρωματικές δαπάνες για τα hotspot που δημιουργήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Καλούμε επίσης τα δημοκρατικά κόμματα να ζητήσουν και αυτά εξηγήσεις καθότι οι υποθέσεις, που αποκαλύπτουμε, φανερώνουν την ύπαρξη ενός νέου κύματος διαπλοκής και διαφθοράς από αυτά που ζει συχνά η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες".