Αντιπροσωπεία του Ποταμιού αποτελούμενη από τον Επικεφαλής του Κινήματος Σταύρο Θεοδωράκη, την Αθηνά Δρέττα και τον Γιώργο Αμυρά συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους και προέδρους επιστημονικών φορέων για να συζητήσουν το επερχόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «δεν είμαστε μια χώρα συνταξιούχων και δημοσιών υπαλλήλων και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί όταν βάλουμε εναντίον των επιστημόνων μας, των δικηγόρων, των γιατρών, των οικονομολόγων, των τεχνικών». Υπογράμμισε μάλιστα ότι το Ποτάμι θα συνεχίσει να μιλά ανοιχτά, και ότι «εάν υπάρξει, μια ελάχιστη διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης, για σοβαρή συζήτηση χωρίς αυτά τα υπερβολικά νούμερα που θέτει ο κ. Κατρούγκαλος, μπορεί να βρεθεί λύση».
Ερωτώμενος από δημοσιογράφους για το δεικτικό σχόλιο του κ. Κατρούγκαλου περί ακριβών γραβατών των επιστημόνων υπογράμμισε ότι «έχουμε την ατυχία να μας κυβερνούν άνθρωποι οι οποίοι, είτε δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, είτε τα έχουν βρει όλα έτοιμα. Άρα, χρειάζεται λίγο σεβασμός στους ανθρώπους που έχουν σπουδάσει, έχουν δουλέψει και έχουν δημιουργήσει».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός δήλωσε ότι «μια ελληνική κοινωνία χωρίς καθόλου επιστήμονες δεν μπορεί να προχωρήσει και να ζήσει» ενώ ο Μιχάλης Βλασταράκος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επεσήμανε ότι «οι υπερβολικές εισφορές στέλνουν και τους αυτοαπασχολούμενους στην ανεργία, στην μετανάστευση, στην έξοδο από το επάγγελμα»
Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη στους δημοσιογράφους:
Σταύρος Θεοδωράκης: «Ήταν μια εύκολη για εμάς συνάντηση, με την έννοια ότι αυτά που προσπαθούμε τόσο καιρό να πούμε στην ελληνική κοινωνία είναι αυτά που υπερασπίζονται και οι πρόεδροι που συνάντησα εδώ στο ΤΕΕ: όπως το ότι πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στους ανθρώπους που παράγουν και που δημιουργούν. Δεν είμαστε μια χώρα συνταξιούχων και δημοσιών υπαλλήλων και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί όταν βάλουμε εναντίον των επιστημόνων μας, των δικηγόρων, των γιατρών των οικονομολόγων, των τεχνικών. Από την άλλη δεν θέλουμε να κρύψουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Υπάρχει πρόβλημα με το ασφαλιστικό. Πρέπει να λυθεί. Θα πρέπει η κυβέρνηση να τολμήσει, να κάνει ένα διάλογο, να δούμε ποιοι είναι οι σωστοί συντελεστές, ποια είναι τα σωστά όρια. Να μην πάμε σ' αυτές τις υπερβολές που λέει ο κ. Κατρούγκαλος και που θα καταστρέψουν τους κλάδους των επιστημόνων. Εμείς θα είμαστε εδώ, θα τα πούμε και στη Βουλή, τα είπαμε και στους προέδρους και νομίζω ότι εάν υπάρξει, μια ελάχιστη διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης, για σοβαρή συζήτηση χωρίς αυτά τα υπερβολικά νούμερα που θέτει ο κ. Κατρούγκαλος, μπορεί να βρεθεί λύση.
Δημοσιογράφος: Αυτά που είπε ο κ. Κατρούγκαλος εξερχόμενος, από τη συνάντηση για Dior γραβάτες για τους δικηγόρους και τους επιστήμονες, πως τα σχολιάζετε;
Σταύρος Θεοδωράκης: «Ο κ. Κατρούγκαλος, δεν θα πρέπει να προσβάλλει τη στολή εργασίας κάποιων ανθρώπων. Ίσως λαμβάνει διαφορετικά τα μηνύματα ο κ. Κατρούγκαλος. Ξέρετε, έχουμε την ατυχία να μας κυβερνούν άνθρωποι οι οποίοι, είτε δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, είτε τα έχουν βρει όλα έτοιμα στη ζωή τους. Άρα, χρειάζεται λίγο σεβασμός στους ανθρώπους που έχουν σπουδάσει, έχουν δουλέψει και έχουν δημιουργήσει».