Παγιώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ με τη διαφορά να βρίσκεται στις 10,5 ποσοστιαίες μονάδες σε αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, γεγονός που επιβεβαιώνει τη στροφή του κόσμου προς το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αρνητική είναι η αξιολόγηση των ψηφοφόρων για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ενώ το 61% βλέπει αρνητικά την «έξοδο» από το μνημόνια.
Το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει 7%, η ΧΑ 7,5%, το ΚΚΕ 6%. Εκτός Βουλής μένει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το Ποτάμι (1,5%), οι ΑΝΕΛ (1,5%), η Ενωση Κεντρώων (2%), η Λαϊκή Ενότητα (1%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1%) και η Ελληνική Λύση (2%).
Σημειώνεται πως στην προηγούμενη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2018, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αναγωγή επί των εγκύρων συγκέντρωνε 34%, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, η ΝΔ προηγείται με 9,5 ποσοστιαίες μονάδες: Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22%, η ΝΔ 31,5% , η ΧΑ 7%, το ΚΙΝΑΛ 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, Το Ποτάμι 1,5%, οι ΑΝΕΛ 1,5%, η Ένωση Κεντρώων 2%, ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ από 1%, η Ελληνική Λύση 2%, άλλο 2%, Δεν απαντώ 5,5%, λευκό/ άκυρο 2%, αποχή 3,5% και αναποφάσιστοι 5,5%.
Παράλληλα, στην καταλληλότητα για τη θέση του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 34% υπερέχοντας κατά 10 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα.
Στην παράσταση νίκης, σαρωτικό είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, με το 57% των πολιτών να «βλέπει» νικήτρια τη γαλάζια παράταξη, ενώ το 24% τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 6% «βλέπει» άλλο κόμμα, ενώ το 13% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα τα στοιχεία της δημοσκόπησης, που διεξήχθη το διάστημα 16-18 Σεπτεμβρίου, στην ερώτηση πώς αξιολογούν την κυβέρνηση-πολιτεία για τις πυρκαγιές του Ιουλίου οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν αρνητικά σε ποσοστό 56% (24% μάλλον αρνητικά και 32% σίγουρα αρνητικά).
Από την δημοσκόπηση προκύπτει επίσης ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων, το 60%, αξιολογεί αρνητικά τη συμφωνία των Πρεσπών για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.