Δάνεια ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που έχουν διατεθεί χωρίς να ληφθούν υπόψη τραπεζικά κριτήρια, φέρεται να καταγράφονται στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας για την Attica Bank, που αναμένεται να παραδοθεί στις εισαγγελικές αρχές τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής", τα δάνεια αυτά αφορούν κυρίως κατασκευαστικές εταιρίες, καθώς και την χρηματοδότηση πολλών έργων υποδομής(οδικά, λιμενικά) τα οποία κατά κανόνα δεν εξυπηρετούνται.
εισαγγελικές αρχές το πόρισμα ελέγχου στην Attica Bank. Τον έλεγχο στην Τράπεζα Αττικής διενήργησαν από κοινού η Τράπεζα της Ελλάδος με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM).
Στις λίστες της Τράπεζας της Ελλάδος περιλαμβάνονται και χρηματοδοτήσεις της τράπεζας σε γνωστά επιχειρημματικά ονόματα, ενώ εντύπωση προκαλούν ασυνήθιστα υψηλές χρηματοδοτικές γραμμές που κατά πληροφορίες έχουν δοθεί σε συγκεκριμένους ομίλους.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» αποτελεί γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από κυβερνητικούς -και όχι μόνο- κύκλους, να μη θιγούν οι ισορροπίες στην τράπεζα σε επίπεδο διοίκησης, διαδικασία που κορυφώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Στο τέλος Μαρτίου του 2016, η Τράπεζα Αττικής εμφάνιζε «κόκκινα» δάνεια 57%, όταν ο μέσος όρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε όλες τις άλλες τράπεζες διαμορφωνόταν στο 45%. Σήμερα, τα «κόκκινα» δάνεια στην Τράπεζα Αττικής φτάνουν το 60%!
Οι εξελίξεις στην τράπεζα σχετίζεται ,για τους γνωρίζοντες τα πράγματα, με την έφοδο των ελεγκτών στην οικία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, καθώς την ίδια μέρα επρόκειτο να συνεδριάσει η ΤτΕ και να απορρίψει όπως και έγινε τους προτεινόμενους για την διοίκηση της τράπεζας κ. Ρουμελιώτη και Σαπουντζόγλου.
Ωστόσο γρήγορα οι τόνοι έπεσαν, και ειδικά μετά την χθεσινοβραδυνή συνάντηση Τσίπρα-Στουρνάρα ενω και το θέμα του ΔΣ της Τράπεζας Αττικής άρχισε να ομαλοποιείται με την ανακοίνωση της συμφωνίας για το νέο ηγετικό δίδυμο της Attica Bank με τον Θόδωρο Πανταλάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη (που ήθελε η κυβέρνηση ως διευθύνοντα σύμβουλο) στη θέση όμως του μη εκτελεστικού προέδρου.