Αποφασισμένοι να συνεχίσουν "να δίνουν τον αγώνα τους", με βάση τις διακηρυγμένες θέσεις τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, εμφανίζονται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι καταγγέλλουν "κατάργηση της παρουσίας τους στις συνεδριάσεις" του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), όπου όπως λένε θα κατέθεταν τις θέσεις τους για κρίσιμα ζητήματα.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), "η διοίκηση του ΟΛΘ και του ΤΑΙΠΕΔ πασχίζουν με νομικές ακροβασίες, παρατυπίες και πρωτόγνωρες αντιθεσμικές πράξεις να ολοκληρώσουν τη διαδικασία πώλησης, έχοντας τεράστιες ευθύνες για τη συνειδητή απαξίωση του ΟΛΘ". Υποστηρίζουν ότι οι συνεδριάσεις και οι γενικές συνελεύσεις "που ξεπουλάνε τον Οργανισμό" γίνονται μακριά από τη δημόσια πρόσβαση των ενδιαφερόμενων και μακριά από τους εργαζομένους, ενώ ισχυρίζονται ότι "με εξουσιοδοτήσεις τεχνάσματα προσπαθεί η διοίκηση του ΟΛΘ να ξεπεράσει τη διαβλητή διαδικασία θέσπισης των τροποποιήσεων της σύμβασης παραχώρησης". Διαμηνύουν τέλος "προς κάθε κατεύθυνση" ΄ότι τα εργασιακά τους δικαιώματα και η εργασιακή τους θέση "δεν παζαρεύονται".
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε η εξουσιοδότηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Δημήτρη Μακρή, προκειμένου να υπογράψει την τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και του ελληνικού δημοσίου για την πώληση του 67% της εταιρείας στην κοινοπραξία των DIEP GmbH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd. Η εξουσιοδότηση δόθηκε και σε συνέχεια της απόφασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 25ης Ιανουαρίου, η οποία διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 15 Φεβρουαρίου, προκειμένου στο μεσοδιάστημα να επικυρωθούν από το ΓΕΜΗ οι τροποποιήσεις καταστατικού που εγκρίθηκαν στη διάρκειά της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ