Η οικογένεια στο υπόγειο δυάρι της Κυψέλης! Έμεινε μέσα. Τήρησε τους κανόνες. Βγήκε νικήτρια. Η οικογένεια με τα τέσσερα παιδιά στον Κολωνό! Τήρησε τους κανόνες. Η οικογένεια στο Γαλάτσι, όπου και οι δύο γονείς σταμάτησαν να εργάζονται, γιατί έκλεισαν οι επιχειρήσεις που δούλευαν. Άντεξαν και αυτοί.
Η οικογένεια στο Περιστέρι όπου ο Γιωργάκης, το μικρό της αγόρι, είναι παιδί με ειδικές ανάγκες, το οποίο είχε μάθει κάθε ημέρα στις δύο το μεσημέρι να το πηγαίνουν για μιάμιση ώρα στο πάρκο, το οποίο όμως έκλεισε λόγω του κορονοϊού. Και αυτή η οικογένεια τα έβγαλε πέρα. Μαζί με το Γιωργάκη. Η κυρία που μεγαλώνει μόνη την κόρη της. Κι αυτή, προσπάθησε για το καλύτερο. Με αξιοπρέπεια, κοινωνική συνείδηση αλλά και ατομική υπευθυνότητα! Οι γείτονες την είδαν κάποιες φορές που άπλωνε ρούχα στο μπαλκόνι να κλαίει…
Οι παππούδες και οι γιαγιάδες που έχουν ζήσει πολέμους και κακουχίες, όμως τον εγκλεισμό σε καιρό ειρήνης δεν τον είχαν ξαναζήσει. Δεν μπορούσαν να αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους, καθόλου. Και αυτό τους στοίχισε… Όπως και η 87χρονη κυρία Σταυρούλα, που δεν έχει πολύ ζωή ακόμη, ζητούσε να αγκαλιάσει την εγγονή της για τελευταία φορά… Ο Γιώργος, ο 50άρης πατέρας από τα Τρίκαλα, έχασε τη δουλειά του. Και η κόρη δίνει φέτος για πανεπιστήμιο. Και δεν έχει να πληρώσει το φροντιστήριο. Και όμως. Ήταν εκεί. Στην ίδια μάχη. Κέρδισε και αυτός, όπως και η κόρη του.
Η Μαρία, η νοσοκόμα στο «Σωτηρία». Και ο Θανάσης, από τη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. Ο Γιάννης στα ΕΚΑΒ. Ο Μίμης στο φορτηγό του δήμου. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες, δεν άφησαν τα πόστα τους, υπηρέτησαν με αυταπάρνηση και βγήκαν νικητές! Στα δύσκολα!
Υπήρξαν (και υπάρχουν) οικογένειες που έβγαλαν όλο αυτό το διάστημα χωρίς internet, χωρίς facebook, χωρίς skype, χωρίς messenger, χωρίς συνδρομητική τηλεόραση, χωρίς πολλά χρήματα για αγορές. Και όμως, και αυτές οι οικογένειες τα έβγαλαν πέρα, δείχνοντας πίστη, αυταπάρνηση και υπευθυνότητα. Με αξιοπρέπεια και αυξημένη κοινωνική αλλά και ατομική συνείδηση.
Πετύχαμε μια συλλογική νίκη
Όλες αυτές οι οικογένειες, τόσο ως… ομάδες όσο και ως άτομα ξεχωριστά, όλοι εμείς οι Έλληνες, απανταχού της χώρας, ιδιώτες και επαγγελματίες, κληθήκαμε να κερδίσουμε το δικό μας αγώνα! Που στο τέλος, φέρνει μια συλλογική νίκη! Η Ελλάδα, κέρδισε αυτό το στοίχημα έως τώρα. Μέσα από πολλές καθημερινές, μικρές και μεγάλες νίκες του καθενός ξεχωριστά, πέτυχε μια μεγαλύτερη νίκη. Ώστε τώρα να μνημονεύεται διεθνώς η χώρα για την υπεύθυνη στάση της αλλά και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Μπορούν όλες αυτές οι οικογένειες, αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά να δείχνει κορυφαίες ιδιότητες και ικανότητες που δείχνουν οι αθλητές όπως πίστη, εγκαρτέρηση, υπομονή, ψυχραιμία, αυταπάρνηση, αισιοδοξία αλλά και προσαρμοστικότητα! Ναι, αποδείχτηκε ότι μπορεί!
To πνεύμα νικητή αλλά και η ψυχραιμία του Διαμαντίδη! Η ταχύτητα αλλά και η δύναμη του Σαμαρά! Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα της Βασιλικής Μιλλούση. Η οξυδέρκεια του Ματιέ Βαλμπουενά! Η αυτοσυγκέντρωση της Άννας Κορακάκη μπροστά στο στόχο! Πάντα στο κέντρο!
Η δύναμη, η μεθοδικότητα, η αυτοσυγκέντρωση αλλά και η πίστη του Λευτέρη Πετρούνια πριν την «αναμέτρηση» με τους ζυγούς! Η «σιδερένια»… μαγκιά αλλά και η ανθεκτικότητα να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο του Αντελίνο Βιειρίνια! Η παροιμιώδης αυταπάρνηση, το πείσμα, η πίστη και η υπομονή του Σπύρου Γιαννιώτη! Αντίπαλός του; Μόνο ο εαυτός του! Το βλέμμα προς το μέλλον και προς νέες, μεγαλύτερες κατακτήσεις και υψηλότερα άλματα της Κατερνίας Στεφανίδη! Ο απαράμιλλο χιούμορ αλλά, η γλυκιά πίκρα αλλά και η καλλιτεχνική διέξοδος του Γιάννη Ζουγανέλη.
Η Stoiximan “χειροκροτάει” τους Έλληνες που έγιναν #MiaOmada
Πως συνδέονται όλα αυτά; Συνδέονται γιατί, όλες αυτές τις ιδιότητες αναγνώρισαν οι Έλληνες αθλητές και χειροκρότησαν την ελληνική κοινωνία, τις… ανώνυμες οικογένειες και κάθε έναν ξεχωριστά. Γιατί, όλοι οι αθλητές διαπίστωσαν ότι οι Έλληνες δεν ξέρουν (απλώς) να κερδίζουν. Ξέρουν να κερδίζουν στα δύσκολα!
Πρόκειται για το τηλεοπτικό σποτ που δημιούργησε η Stoiximan με στόχο να ευχαριστήσει, να ενθαρρύνει αλλά και να χειροκροτήσει τον κόσμο για την προσπάθεια που έχει κάνει και θα συνεχίσει να κάνει. Σημαντικό κομμάτι του κοινωνικού αυτού μηνύματός της Stoiximan αποτελεί και η ελπίδα για τις καλύτερες ημέρες που περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία.
Ο βασικός κορμός του σεναρίου είναι η “αντιστροφή” μιας πραγματικότητας που γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα. Το σποτ παρουσιάζει τα μέλη της αθλητικής οικογένειας της Stoiximan, που αποτελούν πηγή έμπνευσης, θαυμασμού και αποδέκτες του χειροκροτήματος του κόσμου, να ανταποδίδουν αυτό το χειροκρότημα!
Να ενθαρρύνουν τους συμπολίτες μας που αυτές τις μέρες δίνουν τον δικό τους αγώνα στα νοσηλευτικά ιδρύματα, στα εργοστάσια, στον πρωτογενή τομέα και αυτούς που εργάζονται και βρίσκονται στο δρόμο και εν γένει δεν σταματούν να εργάζονται για όλους εμάς.
Έτσι μαζί με τους καθημερινούς ανθρώπους, στο βίντεο χειροκροτούν ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Κατερίνα Στεφανίδη, η Άννα Κορακάκη, η Βασιλική Μιλλούση, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιώργος Σαμαράς, ο Ματιέ Βαλμπουενά και ο Αντελίνο Βιεϊρίνα κάτω από την τόσο οικεία φωνή του Γιάννη Ζουγανέλη που κάνει την εκφώνηση του κειμένου.
Το σποτ επικοινωνεί και σκιαγραφεί με τρόπο απλό και ανεπιτήδευτο το γεγονός πως αυτές τις κρίσιμες στιγμές, μείναμε ενωμένοι και ότι αυτό που αντιμετωπίζουμε απαιτεί να είμαστε όλοι μέλη της ίδιας ομάδας. Να προσπαθούμε όλοι μαζί, να νικήσουμε, για να απολαύσουμε την επιστροφή όλων αυτών που αγαπάμε και μας κάνουν περήφανους όπως είναι οι αθλητές μας. Απέναντι στην παρούσα κατάσταση όλοι ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία. Τα απλά πράγματα που κάνουμε σεβόμενοι τους συνανθρώπους μας είναι πια ηρωικά. Ήρωας δεν είναι κάποιος επώνυμος ή δυνατός. Ήρωες είμαστε εμείς.
«Τελικά αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε δεν είναι ότι ξέρουμε να κερδίζουμε.
Είναι ότι ξέρουμε να κερδίζουμε στα δύσκολα. Είναι σαν εκεί που θα περίμενες να λυγίσουμε, εμείς να γινόμαστε πιο δυνατοί. Να θυμίζουμε, έστω και για λίγο, Ήρωες.
Ήρωες που δείχνουν πόσα μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι όταν είναι ενωμένοι.
Τον πιο μεγάλο αγώνα τον κερδίζουμε όλοι μαζί. Σαν #MiaOmada.»
Να σημειωθεί πως η νέα επικοινωνία της Stoiximan έρχεται να συμπληρώσει τις δράσεις της στο πλαίσιο της κρίσης του Covid19. Να θυμίσουμε ότι η Stoiximan ήταν από τις πρώτες εταιρείες που έσπευσαν να στηρίξουν το εθνικό σύστημα υγείας δωρίζοντας 250.000 μάσκες, ενώ σε ανάλογες δράσεις δωρεάς εξοπλισμού προχώρησε και σε άλλες χώρες της δραστηριότητάς της, όπως στην Κύπρο, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία.