Δάνεια... από τις τράπεζες θα χρειαστούν οι οικονομολόγοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, προκειμένου να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του νέου ασφαλιστικού-φορολογικού συστήματος, σχολίασε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.
«Ποιος από τους εμπνευστές των διατάξεων, αλλά και τους 153 βουλευτές, που τις υπερψήφισαν, θεωρεί ότι η εξίσωση βγαίνει;» διερωτάται, και ζητά εξηγήσεις από τους βουλευτές οικονομολόγους, παραθέτοντας σχετικά παραδείγματα.
Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Ακόμα επαχθέστερο για τους οικονομολόγους και το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών είναι το νέο σύστημα υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών επιβαρύνσεων, που περιλαμβάνεται στο ψηφισθέν νομοσχέδιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις, όχι μόνο μένουν ελάχιστα χρήματα στο φορολογούμενο, αλλά μηδενίζονται και τα όποια κέρδη προκύπτουν αναγκάζοντάς τον να βάλει και από την τσέπη του, μόνο και μόνο για να είναι συνεπής στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Ποιος από τους εμπνευστές των διατάξεων, αλλά και τους 153 βουλευτές, που τις υπερψήφισαν, θεωρεί ότι η εξίσωση βγαίνει;
Με ποια λογική το Δημόσιο θεωρεί πως ό,τι έχει τιμολογηθεί, έχει ταυτόχρονα εισπραχθεί;
Έχει η κυβέρνηση έρθει σε συνεννόηση με τις τράπεζες, ώστε να διερευνήσουν τη δυνατότητα χορήγησης ειδικών, πλέον, δανείων στους ελεύθερους επαγγελματίες για την αποπληρωμή των συγκεκριμένων υποχρεώσεών τους;
Καλούμε για ακόμα μια φορά τους βουλευτές οικονομολόγους, που υπερψήφισαν τις διατάξεις, να μας εξηγήσουν τη λογική της θετικής τους ψήφου, λαμβάνοντας υπόψη και τα παραδείγματα, που επεξεργαστήκαμε και παραθέτουμε στο επισυναπτόμενο αρχείο».