Η Τρ. Πειραιώς είναι θωρακισμένη κεφαλαιακά και διαθέτει ένα από τα καλύτερα διοικητικά συμβούλια στην Ευρώπη, τόνισε ο πρόεδρος της τράπεζας, προσθέτοντας ότι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και ξεκάθαρη δέσμευση από το κράτος και την κοινωνία για την επίτευξη των στόχων της χώρας.
Η δυναμική επιστροφή στην ανάπτυξη αποτελεί το μεγάλο διακύβευμα για τη χώρα, ενώ το κλείσιμο της αξιολόγησης ήταν αναγκαία προϋπόθεση για να πάμε στην επόμενη ημέρα, δήλωσε ο κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου από το βήμα της ετήσιας γενικής τακτικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας. Επόμενα βήματα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης θα είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, η επιστροφή των καταθέσεων και η άρση των capital controls που θα συμβάλλουν στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Ο κ. Χαντζηνικολάου αναφέρθηκε στους στόχους της τράπεζας οι οποίοι θα επιτευχθούν στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου “Αgenda 2020”, τονίζοντας ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι θωρακισμένη κεφαλαιακά, έχει ισχυρούς μετόχους που τη στηρίζουν και διαθέτει ένα από τα καλύτερα ΔΣ στην Ευρώπη. Όπως πρόσθεσε, η διοίκηση έχει στόχο να αναπαραχθεί το νέο ήθος και η νέα κουλτούρα σε ολόκληρη την Τράπεζα.
Η πορεία της οικονομίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία του τραπεζικού συστήματος. Με νέα διοίκηση, νέα στρατηγική θα είμαστε πρωταγωνιστές στην εθνική προσπάθεια, έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση, συμπλήρωσε ο κ. Χαντζηνικολάου.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου επισήμανε τους βασικότερους στόχους του στρατηγικού πλάνου που είναι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων σε διεθνώς αποδεκτά επίπεδα, η διατήρηση της ισχυρής κεφαλαιακής βάσης, η υλοποίηση ενός βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου και η ανάκτηση της πρόσβασης στις διεθνείς αγορές με παράλληλο μηδενισμό της έκθεσης στο ευρωσύστημα.
Το 2020 θα βρει την Τρ. Πειραιώς κεφαλαιακά ισχυρή, κερδοφόρο, παραμένοντας αξιόπιστη καθώς και η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο κ. Μεγάλου, επαναλαμβάνοντας το στόχο για την αύξηση των χρηματοδοτήσεων έως το 2020 σε 5 δισ. ευρώ ετησίως.