Ένταση υπήρξε λίγο μετά τις 16.00 στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ με τους αγρότες που έχουν φτάσει στην περιοχή να προσπαθούν να εισέλθουν εντός του χώρου της έκθεσης και τα ΜΑΤ να αποκλείουν την είσοδο.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το seleo.gr οι αγρότες προσπάθησαν να σηκώσουν το κιγκλίδωμα και να μπουν στον χώρο της έκθεσης κάτι που τελικά κατάφεραν.
Η παρέμβαση των ΜΑΤ ήταν άμεση, καθώς έκλεισαν με κλούβες την Νότια Πύλη της ΔΕΘ, με αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν πολλούς αγρότες στην είσοδο. Ωστόσο, υπήρχαν κάποιοι που πρόλαβαν να περάσουν και να κατευθυνθούν στο περίπτερο της Zootecnia. Στόχος των αγροτών είναι να περάσουν όλοι τον φραγμό των ΜΑΤ και να φτάσουν στο περίπτερο της έκθεσης.
Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης ήταν η κάθοδος 30 τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τα οποία οι διαδηλωτές αγροτοκτηνοτρόφοι από τον κόμβο Δερβενίου έφθασαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Για μικρό χρονικό διάστημα το κέντρο της πόλης έκλεισε, αλλά στις 15.30 τα τρακτέρ παρατάχθηκαν δεξιά τους οδοστρώματος, ελευθερώνοντας δύο λωρίδες και η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε.
Από την εξέδρα, που στήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μπροστά απο τον Πύργο του ΟΤΕ, οι συμμετέχοντες στο σημερινό συλλαλητήριο, που δεν υπερέβαιναν τους 300 και προέρχονταν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μίλησαν για "αφανισμό του πρωτογενούς τομέα" και για "εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης".
Ο αγρότης, Γιάννης Παναγής, είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα έχουν στοιχειοθετημένες και κοστολογημένες προτάσεις και κάλεσε την ελληνική κοινωνία να συνταχθεί με τους αγρότες, αφού ουσιαστικά - όπως είπε - τα προβλήματα είναι "κοινά για όλους". Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών λέγοντας ότι με τις πολιτικές τους "καταστρέφουν τον πρωτογενή τομέα" και σημείωσε ότι "κανείς μέχρι σήμερα δεν έσκυψε στα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων".
"Ηρθαμε εδώ με τα τρακτέρ μας, από τις περιοχές Λαγκαδά, Λητής, Μελισσοχωρίου, Δρυμού και Ασσήρου, του νομού Θεσσαλονίκης να διαδηλώσουμε μήπως και μας ακούσει κανείς σ΄αυτήν την κυβέρνηση, αλλά και στα άλλα κόμματα επίσης", είπε ο πρόεδρος του Συντειαρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης, προσθέτοντας ότι "διαμαρτυρόμαστε για κόστος παραγωγής, ασφαλιστικό και φορολογικό".
Εξάλλου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Δράμας, Χρήστος Γκόντιας, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, τόνισε ότι η δράση τους θα συνεχιστεί, πιθανώς με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αθήνα.